Verbind je met ons

HomeLa Liga

Zoveelste Messi-show tegen Real?

FC-Barcelona---Real-Madrid---La-Liga---betFIRST

Volgens voorzichtige schattingen zullen zo’n 650 miljoen voetbalfans voor de buis zitten voor de eerste clasico in meer dan negen maanden – het laatste treffen tussen de twee Spaanse topclubs dateert al van 2 maart – en alle ogen zullen opnieuw gericht zijn op Lionel Messi. W ho else?

De Argentijn scoorde in de vorige thuiswedstrijden tegen Celta de Vigo en Mallorca telkens een hattrick en zit nu intussen aan 12 doelpunten in 11 competitiewedstrijden. Tegen Real kan Messi net dat tikkeltje meer: na 41 duels zit Messi aan 26 goals. Ter vergelijking: Karim Benzema, die mede-topschutter is in de competitie, moet zich tevredenstellen met 9 schamele doelpunten in 35 matchen. Een peulschil als je die cijfers naast die van Messi legt. Voor de laatste treffer van La Pulga Atómica moeten we wel al terugkeren naar het seizoen 17-18 toen hij eind december 2017 Barça op weg zette naar een vlotte 0-3 zege.

Zo’n vaart zal het deze keer wellicht niet lopen aangezien de Koninklijke al 7 uitmatchen ongeslagen is in de eigen competitie. Bovendien hebben de Madrilenen samen met beste Athletic Bilbao veruit de beste verdediging van de Primera División (12 tegendoelpunten) en moest Thibaut Courtois zich sinds eind oktober amper 3 keer omdraaien in 7 duels.

Het staat zo goed als vast dat de twee teams zullen scoren – dat was het geval in de laatste 15 clasico’s in Camp Nou – en dat Barcelona als eerste de score zal openen. Niemand zou er alvast van omkijken mocht dat scenario zich voor hun ogen uitrollen. Alleen jammer dat Eden Hazard de eerste clasio uit zijn carrière moet missen door een blessure.

FC Barcelona wint @ 1.71
FC Barcelona & meer dan 2.5 goals in de wedstrijd @ 2.15

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in La Liga