Verbind je met ons

HomeVoetbal

Bibberen in het Astridpark

RSC-Anderlecht---Club-Brugge---Croky-Cup---betFIRST

Vanavond zullen de 20.000 supporters van Anderlecht met een klein hartje het stadion betreden. De voorbije jaren waren de fans van de Belgische recordkampioen er vrij gerust in: no way dat Club Brugge zou komen winnen in het Astridpark. Sinds 4 april 2019, de dag waarop de West-Vlamingen voor het eerst in 21 jaar de drie punten pakten in Brussel, wanen ze zich bij Anderlecht niet meer zegezeker. En Club is niet van plan om het momentum zomaar los te laten. Blauw-zwart won de laatste drie onderlinge duels en is al vijf matchen op rij ongeslagen tegen Anderlecht.

De laatste overwinning van Anderlecht in de topper? Dat is intussen geleden van de regeerperiode onder Hein Vanhaezebrouck. In mei 2018 volstonden doelpunten van Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka om de volle buit te pakken in Jan Breydel (1-2). Naar Anderlechtnormen is dat een eeuwigheid geleden.

Maakt Anderlecht überhaupt een kans tegen de geoliede machine die Club Brugge is geworden? Veel zal afhangen van de aanwezigheid van Nacer Chadli en Vincent Kompany. En vooral: hoe groot is de motivatie bij jongens als Simon Deli, Krépin Diatta, Emmanuel Dennis die sinds september stonden te blinken in de Champions League?

Na alle wanvertoningen van de voorbije maanden kan Anderlecht het zich sowieso niet permitteren om een nieuwe misstap te begaan. Een bekeruitschakeling zou opnieuw gezichtsverlies betekenen voor de manschappen van Frank Vercauteren. En het zou willen zeggen dat ze na nieuwjaar wellicht helemaal veroordeeld zullen zijn tot play-off 2.

In het bekertornooi stonden Anderlecht en Club Brugge tien keer tegenover elkaar. Club won zes keer, waarvan de finale in 2015, en in vier gevallen stond Anderlecht in het winnende kamp.

Beide teams scoren @ 1.71
Totaal aantal kaarten (Asian handicap): Anderlecht +0.5 @ 1.62

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal