Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Kids van Anderlecht moeten zwart beest temmen

Standard-de-Liege---RSC-Anderlecht---Jupiler-Pro-League---betFIRST

De hel van Sclessin zal zondag iets feller branden voor de komst van Anderlecht. Maar op dit moment lijken de kids van Anderlecht totaal niet gewapend om het duel aan te gaan met de gladiatoren van Standard. De Britse voetbalanalist Alan Hansen voorspelde het 24 jaar geleden al: you can’t win anything with kids. Een boutade om aan te geven dat je met jongeren geen prijzen kan winnen.

In de praktijk is Anderlecht kansloos op het veld van zijn historische erfvijand – zeker indien Vincent Kompany en Nacer Chadli niet fit raken – en daar zal de afwezigheid van de geschorste sterkhouders Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku bitter weinig aan veranderen. Het gevaar komt dit seizoen vooral van Maxime Lestienne (8 doelpunten), Renaud Emond (7 doelpunten), Selim Amallah (7 doelpunten), Samuel Bastien (5 doelpunten), en bankzitter Aleksandar Boljevic (5 doelpunten).

Cijfers waar de spelers van Anderlecht enkel maar van kunnen dromen. Nacer Chadli en Kemar Roofe scoorden respectievelijk 7 en 6 doelpunten in de Jupiler League, maar daarna is het met een vergrootglas zoeken naar doelpuntenmakers. Vooral op verplaatsing zitten de Brusselaars met een huizenhoog probleem. Met 9 keer treffers in 8 duels is het team van Franky Vercauteren de op vijf na slechtst scorende uitploeg van de competitie.

In Luik weet Anderlecht bovendien zelden het doel staan. Sinds de historische 0-6 overwinning op 2 mei 1999 scoorde de Belgische recordkampioen slechts in drie wedstrijden meer dan 1 doelpunt. Het werd 0-2 in 2002, 0-4 in 2010, 1-2 in 2012 en 3-3 in 2018. In de Vurige Stede mogen ze zich dus opnieuw gereedmaken voor een grote party.

Meer dan 9 hoekschoppen @ 1.90
Standard wint @ 1.90

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League