Verbind je met ons

HomeEuropa League

Standard heeft mirakel nodig tegen Arsenal B

Standard-de-Liège---Arsenal---Europa-League---betFIRST

De supporters van Standard mogen hun rekenmachine en wiskundige formules opbergen. De opdracht is namelijk simpel voor de Rouches: winnen. Het liefst met een grote marge. En intussen moeten ze op Sclessin hopen dat Eintracht Frankfurt thuis niet wint van het al uitgeschakelde Vitória Guimarães. Aangezien het doelsaldo van Frankfurt (-1) net iets beter is dan dat van Standard (-2) hebben de Luikenaars er alle baat bij om vanaf de aftrap roekeloos aan te vallen.

Dat is de theorie. Bij Standard zullen ze het wellicht niet toegeven, maar minstens een deel van de spelersgroep is al bezig met de clasico tegen Anderlecht van komende zondag. Moeten ze voluit gaan tegen de Gunners in de hoop dat er zich een mirakel voltrekt? Of moeten ze vooral zuinig omspringen met hun reserves? Michel Preud’homme heeft de sleutel in handen. Standard heeft hoe dan ook een indrukwekkende thuisreputatie te verdedigen: ze wonnen hun vijf voorgaande thuismatchen en zijn al elf matchen ongeslagen. De laatste Europese nederlaag op Sclessin is geleden van december 2014 tegen Feyenoord (0-3).

Arsenal gebruikte de afgelopen maanden de Europa League als een laboratorium om zijn youngsters te testen en tegen Standard zal dat niet anders zijn. Wellicht krijgen Bukayo Saka, Joe Willock, Reis Nelson, Ainsley Maitland-Niles en Gabriel Martinelli opnieuw hun kans. Met drie doelpunten is Martinelli zowaar topschutter van zijn ploeg in de Europa League. Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pépé en Joe Willock zitten aan twee stuks en kunnen in Luik hun statistieken nog wat opsmukken.

Beide teams scoren @ 1.52
Standard 0 (terugbetaald indien gelijkspel) @ 2.45

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Europa League