Verbind je met ons

HomeWielrennen

Zorgt Guillaume Martin of Nairo Quintana voor verrassing in jacht op bergtrui?

Aangezien er in de drie lastigste bergetappes op de laatste klim dubbele punten worden toegekend, is het meer dan waarschijnlijk dat er een klassementsrenner deze Tour aan de haal gaat met de bollentrui. Dat was vorig jaar al het geval met Tadej Pogacar en de kans is zeer groot dat opnieuw een Sloveen het tricot verovert. Of komt er toch een verrassing?

Sluit op voorhand enkele wielrenweddenschappen af of kies voor live wedden. De beste tips om te wedden vind je hieronder bij betFIRST!

Sloveense strijd?

En daar is, in tegenstelling tot de eindzege in de Tour, nog best wat mee te verdienen. Wanneer Tadej Pogacar of Primoz Roglic de bergtrui verovert, levert dit namelijk flink wat op. Toch is dit scenario het meest waarschijnlijk. Richard Carapaz, één van de beste klimmers ter wereld, ging vorig jaar vol voor ritzeges en de bergtrui, maar ook hij slaagde er niet in om Tadej Pogacar te verslaan. Een vluchter moet dus echt over superbenen beschikken om de Slovenen te verslaan.

Primoz Roglic wint de bergtrui (notering van 11.00)

 

Tadej Pogacar wint de bergtrui (notering van 11.00)

 

Guillaume Martin de grote verrassing?

Guillaume Martin heeft in aanloop naar de Tour al laten doorschemeren dat hij niet voor een goed klassement gaat. Liever bezorgt hij zijn ploeg Cofidis voor het eerst in zeven jaar weer een ritzege en verovert hij net als in de Vuelta de bergtrui. Toen was hij in bloedvorm. Kan Martin, die toch tot de betere klimmers van het peloton behoort, het de Slovenen lastig maken?

Guillaume Martin wint de bergtrui (notering van 12.00)

 

Wint Nairo Quintana acht jaar na dato weer de bergtrui?

Wie naar eigen zeggen ook niet goed genoeg is voor een goed klassement, is Nairo Quintana. De Colombiaan viel vorig jaar in de Tour en heeft nog altijd te veel last om 21 etappes vol voor een goede klassering te gaan. Liever kiest hij zijn dagen uit, zo liet hij in gesprek met Mundo Ciclisto doorschemeren. Sterker nog: hij wil net als acht jaar geleden de bergtrui weer winnen: “Ik was in 2013 de eerste Colombiaan die de bergtrui won en het zou me ontzettend blij maken als het weer lukt. Het maakt onderdeel uit van ons strijdplan.” Kanshebber?

Nairo Quintana wint de bergtrui (notering van 23.00)

Must See

More in Wielrennen