Verbind je met ons

HomeWielrennen

Speel mee met Tourmanager 2021 van Sporza en betFIRST!

Sporza en betFIRST hebben de handen in elkaar geslagen voor de Tourmanager 2021. Een minicompetitie waar je met vrienden jouw beste wielerploeg voor de Tour de France kan samenstellen. Elke dag kan je punten verdienen, en op het einde val je misschien wel in de prijzen! betFIRST is hoofd partner, daarom leggen we je even uit hoe het in elkaar zit en hoe het betFIRST team eruitziet. Doe mee voor de start van de Tour op zaterdag 26 juni!

Schrijf je in en stel je eigen team samen

Denk je dat je zelf een betere ploeg kan samenstellen? Doe dan nu mee hierzo, word lid van de betFIRST Competition en win mooie prijzen!

Team

Een team bestaat uit 16 renners in totaal, waarvan er steeds 4 in de “bus” zullen zitten. Deze renners kunnen geen punten scoren in de komende etappe. Dit wil zeggen dat je afhankelijk van het profiel van de etappe wijzigen kan doorvoeren in je selectie om je ploeg te optimaliseren.

Transfers

Tijdens de Tour kan je uiteraard ook transfers doorvoeren indien gewenst. Het is mogelijk om maximaal 3 transfers te doen. Let op, het is wel belangrijk om te weten dat bij een transfer de originele prijs van de spelers met 10% zal stijgen.

Punten per etappe

Elke etappe zijn er punten te verdienen, zo valt steeds de top 25 in de prijzen. Wint een renner uit jouw ploeg een etappe, dan krijg je voor iedere ploeggenoot nog eens 5 punten extra.

Daarnaast kan je iedere dag een kopman aanduiden. Indien deze in de top 5 eindigt, zal hij bonuspunten opleveren. En ook voor het dragen van een trui krijgt een renner extra etappe punten.

Punten eindklassement

Voor ieder eindklassement kan je nog eens extra punten verdienen. Vanzelfsprekend weegt het aantal punten voor de gele trui zwaarder door. De top 3 zal hier het meeste punten krijgen, namelijk 400, 300 of 240!

Hoe stel je je ploeg samen?

Zorg dat je een ploeg hebt die zowel punten kan scoren in de vlakke etappes waar het zal uitdraaien op een eindsprint, maar ook klassementsrijders hebt die het kunnen afmaken bij een aankomst bergop. En vergeet ook niet dat er enkele tijdritten zitten in de Tour de France. Wat veel mensen vergeten is dat in de vlakke etappes de kans op een overwinning van vluchters veel kleiner is dan bij een aankomst bergop. Waar het enige doel van de klassementsrijders is om tijd de winnen of verlies te beperken op hun concurrenten voor de eindoverwinning.

betFIRST Team

We hebben een team samengesteld dat volgens onze Tourspecialisten een goede kans maakt om te winnen! Wil je meedoen in onze betFIRST Competition? Word dan hier lid! 

Klimmers/eindklassement

Tadaj Pogacar, Enric Mas, Jack Haig, Wout Poels, Dylan Teuns, Rui Costa, Steven Kruijswijk, Jakob Fuglsang: een combinatie van kopmannen en hun belangrijkste helpers die goed in vorm zijn!

Tijdritspecialisten

Wout Van Aert, Stefan Küng: beide renners die zowel in een tijdrit als in andere etappes zeker punten zullen opleveren, zeker Wout kan in etappes met een sprint een extra troef zijn.

Sprinters en vrije rol

Mark Cavendish, Wout Van Aert, Jasper Philipsen, Edward Theuns, Jasper Stuyven, Thomas De Gent en Luke Durbridge: deze renners krijgen het vertrouwen van hun ploeg om hun kans te wagen in een sprint of om mee te gaan met een ontsnapping om zo kans te maken op een ritzege!

Must See

More in Wielrennen