Verbind je met ons

HomeWielrennen

Kan David Gaudu het Tadej Pogacar lastig maken in strijd om witte trui?

De strijd om de witte trui kan eigenlijk alleen spannend worden als Tadej Pogacar zwak, ziek of misselijk is. Wanneer de kopman, die vorig jaar de Tour won, in goede doen is, kunnen zijn generatiegenoten hem normaal gesproken niet verslaan. Of krijgen we een verrassing van jewelste?

Sluit op voorhand enkele wielrenweddenschappen af of kies voor live wedden. De beste tips om te wedden vind je hieronder bij betFIRST!

Twee op een rij voor Pogacar?

Tadej Pogacar is nog altijd pas 22 jaar en dus mag hij nog flink wat jaren meedoen aan de witte trui. Andy Schleck en Jan Ullrich wonnen het jongerenklassement allebei drie keer, maar daar kan Pogacar overheen gaan. Wanneer hij in normale doen is, zal de kopman van UAE Team Emirates om de eindzege in de Tour meestrijden en geen enkele concurrentie krijgen in de strijd om het wit.

Tadej Pogacar wint de witte trui (notering van 1.35)

 

David Gaudu de grootste uitdager?

De Tour blijft echter de Tour en het zou niet voor het eerst zijn dat een topfavoriet sneuvelt in alle hectiek. Dit gebeurde al eens bij grote namen als Chris Froome en Alberto Contador. Wie bij fysiek ongemak van Pogacar de grote favoriet is voor de witte trui, is David Gaudu.

De jonge Fransman is volledig uit de schaduw van Thibaut Pinot gekropen en klopte dit jaar Primoz Roglic in een bergetappe in de Ronde van Baskenland. Het parcours lijkt hem op zijn lijf geschreven, want het openingsweekend, met twee punchy aankomsten, is echt wat voor Gaudu. Bovendien klimt de kopman van FDJ beter dan ooit. Kan hij voor een verrassing zorgen in de strijd om het wit?

David Gaudu wint de witte trui (notering van 5.50)

Must See

More in Wielrennen