Verbind je met ons

HomeWielrennen

Wie volgt Greg Van Avermaet op en wordt olympisch kampioen op de weg?

Direct aan het begin van de Olympische Spelen is het al tijd voor de wegwedstrijd wielrennen, want zaterdag gaan de renners in alle vroegte van start (4:00 uur). Er is gekozen voor een zeer uitdagend parcours, want de renners moeten flink wat hoogtemeters overbruggen. Op maat van Tadej Pogacar of krijgen we een (Belgische) verrassing?

Sluit op voorhand enkele wielrenweddenschappen af of kies voor live wedden. De beste tips om te wedden vind je hieronder bij betFIRST!

Wint Pogacar na de Tour ook Olympisch goud?

Wie goed naar het parcours kijkt, ziet dat het gek moet lopen, wil Tadej Pogacar geen grote rol van betekenis gaan spelen. Op ongeveer 30 kilometer van de meet ligt namelijk een zeer zware klim van bijna zeven kilometer lang (10% gemiddeld). Het perfecte moment voor de Sloveen om zijn aanval te plaatsen? In de Tour liet hij al duidelijk zien dat er niemand bij hem in de buurt komt als de weg omhoog loopt. Wint Tadej Pogacar na de Tour ook Olympisch goud?

Tadej Pogacar wint de wegwedstrijd (notering van 3.50)

 

Wout Van Aert in topvorm naar Tokio

Wie zeker ook tot één van de favorieten behoort, is Wout Van Aert. Onze nationale trots begon na zijn blindedarmontsteking nog wat wisselvallig aan de Tour, maar in week twee en drie kwam hij er helemaal doorheen. Van Aert won drie etappes, waaronder de koninginnenrit met twee keer de Mont Ventoux en de laatste twee etappes (tijdrit en massasprint in Parijs). Bergop is hij dus in staat om een huzarenstukje op te voeren en de 26-jarige alleskunner reist in bloedvorm af naar Tokio. In 2016 won Greg van Avermaet al Olympisch goud op een ogenschijnlijk loodzwaar parcours. Kan Van Aert dat kunstje herhalen?

Wout Van Aert wint de wegwedstrijd (notering van 7.00)

 

Remco Evenepoel de joker van de Belgische ploeg?

België staat aan de start met een enorm sterke ploeg, want naast Wout Van Aert zijn ook Greg van Avermaet, Mauri Vansevenant, Tiesj Benoot en Remco Evenepoel geselecteerd. De beste kans om Tadej Pogacar te verslaan, is vermoedelijk om de sterkte van het collectief te benutten. Met Remco Evenepoel hebben we nog een sterke troef in handen. Na een matig voorjaar liet hij in de Giro al iets van zijn klasse zien en daarna werd zijn vorm alleen maar beter. Evenepoel won de Baloise Belgium Tour en werd tweede en derde op het nationaal kampioenschap. Net als Van Aert in topvorm naar Tokio?

Remco Evenepoel wint de wegwedstrijd (notering van 9.00)

Must See

More in Wielrennen