Verbind je met ons

HomeWielrennen

OS 2020: zorgt Van Aert of Evenepoel voor olympisch goud bij de tijdrit?

Wie wordt woensdag olympisch kampioen tijdrijden bij de mannen? Dat zou zomaar eens een Belg kunnen worden, want we hebben twee absolute topfavorieten aan de start staan. in 2016 won Greg van Avermaet goud bij de wegwedstrijd in Rio. Krijgen we vijf jaar na dato opnieuw Belgisch succes bij het wielrennen?

Sluit op voorhand enkele wielrenweddenschappen af of kies voor live wedden. De beste tips om te wedden vind je hieronder bij betFIRST!

Na zilver nu goud voor Van Aert

De absolute topfavoriet voor de tijdrit is Wout Van Aert, dat behoeft geen twijfel. Hij kwam in absolute topvorm uit de Tour, waar hij de tweede tijdrit op zijn naam schreef, en tijdens de wegwedstrijd liet hij zaterdag zien nog altijd in bloedvorm te zijn.

Van Aert was de beste man in koers, maar had de pech dat iedereen naar hem keek, aangezien hij de snelste was aan de meet. Richard Carapaz profiteerde en pakte goud, terwijl Van Aert genoegen moest nemen met zilver. Neemt de Belgische alleskunner woensdag revanche en pakt hij in de tijdrit wel goud?

Wout Van Aert wint de tijdrit (notering van 2.40)

 

Concurrentie uit eigen land?

Zijn grootste concurrent zou wel eens uit België kunnen komen, want Remco Evenepoel is net als Van Aert een klasbak in het rijden van tijdritten. In tegenstelling tot zijn Belgische ploeggenoot deed Evenepoel het in de wegwedstrijd zeer rustig aan. Hij plaatste op 50 kilometer van het einde één verschroeiende uithaal, werd bijgehaald en liet vervolgens lopen.

Later liet hij in gesprek met Belgische media weten dat hij zich had gespaard voor de tijdrit. Betaalt dit zich woensdag uit?

Remco Evenepoel wint de tijdrit (notering van 6.00)

 

Of wordt het toch Filippo Ganna? Het parcours is wellicht in het voordeel van Evenepoel en Van Aert, want er moeten flink wat hoogtemeters worden overwonnen, maar Ganna mag je als regerend wereldkampioen natuurlijk nooit afschrijven. Bovendien domineerde hij alle tijdritten in de Giro van 2020 en 2021.

In tegenstelling tot zijn Belgische concurrenten liet Ganna de wegwedstrijd helemaal lopen om zich perfect voor te bereiden op de tijdrit. Maakt dit het verschil?

Filippo Ganna wint de tijdrit (notering van 4.00)

Must See

More in Wielrennen