Verbind je met ons

HomeSnooker

Wordt O’Sullivan opnieuw wereldkampioen en evenaart hij Hendry?

Ronnie O'Sullivan

Alsof er nog niet genoeg topevenementen op de planning staan, gaat komend weekend het WK snooker van start! Wie is de grote favoriet en met welke namen moeten we ook zeker rekening houden? Je leest het hier bij betFIRST!

Ronnie O’Sullivan niet de grote favoriet?

Wie aan snooker denkt, denkt direct aan Ronnie O’Sullivan, want de 45-jarige Engelsman wordt gezien als de grote ster van de sport. De zesvoudig wereldkampioen pakte zijn eerste titel in 2001 en vorig jaar zijn laatste. Dus verdedigt O’Sullivan komende maand zijn titel, maar dat maakt hem niet de grote favoriet, althans, zo is hij zelf van mening. The Rocket noemt twee spelers die volgens hem dé grote favorieten zijn om in Sheffield de wereldtitel te pakken: Judd Trump en Neil Robertson: “Zij zijn de beste spelers dit seizoen en zijn de favorieten om wereldkampioen te worden,” liet hij onlangs optekenen. Krijgt hij gelijk?

Bekijk de noteringen hier:

Judd Trump wordt wereldkampioen (notering van 3.75)

Neil Robertson wordt wereldkampioen (notering van 6.00)

Of komt O’Sullivan gelijk met Stephen Hendry?

Ronnie O’Sullivan legt de druk dus vooral bij twee concurrenten, maar bij betFIRST is hij ‘gewoon’ één van de topfavorieten. Als de Engelsman erin slaagt om zijn titel te verdedigen, komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Stephen Hendry (zeven keer wereldkampioen). Dat O’Sullivan in aanloop naar het WK vijf finales op rij verloor en daardoor enigszins werd afgeschreven, knaagt allerminst aan zijn zelfvertrouwen, sterker nog: “Ik hou ervan om afgeschreven te worden en geniet ervan van als ik het ongelijk van de critici kan bewijzen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat de mensen mij dit jaar durven af te schrijven, omdat ik elke keer terugkom en zomaar weer even de wereldtitel kan veroveren,” liet hij aan Eurosport weten. Komt O’Sullivan op gelijke hoogte met Henry?

Bekijk de noteringen hier:

Ronnie O’Sullivan wordt wereldkampioen (notering van 5.00)

Must See

More in Snooker