Verbind je met ons

HomeSnooker

Hoe moet je wedden op snooker?

Judd Trump will always be one of the outright favorites when betting on snooker on betFIRST

Een eenvoudig spel met 15 rode en zes gekleurde ballen kan toch zo geweldig spannend zijn met tal van verschillende tornooien gedurende het jaar. 46 evenementen staan er op het programma van de professionals van de laatste twee seizoenen bestaande uit ranking en non-ranking tornooien.

Het toppunt wordt opgebouwd tot aan de World Championships met ook de UK Championship en de Masters als toppers. De World Snooker Tour bestaat uit een standaard tabel van 128 professionele snookerspelers en je plaats verdien je door je prestaties in het voorgaande seizoen of dankzij kwalificaties en het zijn deze spelers die we beter willen leren kennen om er geld mee te kunnen verdienen.

De markten & weddenschappen op snooker

Tornooi: Outright kampioenschap, Finale bereiken, Winst kwartfinale

De meerderheid van de competities hebben een loting en de spelers met ranking worden verdeeld zoals in tennis en darts bijvoorbeeld. Dan wordt het een knock-out tot aan de finale en die winnaar wordt dan gekroond als kampioen. Het is bij de lotingen dat verschillende factoren kunnen helpen om een mooie waarde te vinden om in te zetten en winst mee te maken op lange termijn.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het nuttig kan zijn om de basisprincipes voor het wedden op snooker te begrijpen met de grote kampioenschappen zoals de World Championships. Indien je winst wil maken kan je deze wel best vermijden, maar enkele underdogs kunnen een overwinning bemachten op het grote platform en zeker tijdens de Wereldkampioenschappen met amper drie spelers buiten de top 10 die titel konden pakken sinds 2000, twee daarvan die een comeback maakten in 2005 en 2006 en de derde was de legende Ronnie O’Sullivan die in 2012 zijn 4de titel won.

 

De belangrijkste elementen waar we op letten bij zo’n loting zijn de spelersvorm, een lage ranking die deelneemt en duidelijke statistieken van de onderlinge duels waarmee je kan vaststellen wie er ver zal geraken of net helemaal niet.

The outright markt (Winnaar competitie) opvolgen kan je best doen na de loting aangezien dit enorme verschillen kan teweeg brengen, met een toptalent zonder ranking die het evenwicht in de loting kan doen veranderen. We splitsen de loting in vier kwarten en definiëren de moeilijke en gemakkelijke secties om te vermijden of juist om zeker op te volgen. Bijvoorbeeld indien één kwart vier top10-spelers bevat dan is het beter om deze te vermijden en andere, gemakkelijkere wegen te kiezen.

Van zodra we deze hebben bepaald, kunnen we hieraan de vorm van de spelers analyseren. We gebruiken hiervoor de snooker database/cuetracker om zo speler terug te vinden en hun vorm te bepalen, of ze vertrouwen hebben of niet en bijgevolg dus een betere kans hebben om succes te behalen of net omgekeerd, spelers uit vorm door verschillende nederlagen op een rij zullen gemakkelijker een stomme fout maken. En het zijn net die spelers die we zoeken om te vermijden en die speler in vorm willen we net wel om de goede weddenschap op te kunnen plaatsen.

Match: 1X2, Handicap, Totaal Frames

De 1×2 markten zijn de populairste en meest gespeelde wat individuele wedstrijden betreft tijdens het wedden op snooker. We gebruiken deze markt graag nadat we een loting in detail hebben geanalyseerd zodat we mogelijk mooie weddenschappen kunnen vinden waarin we geloven voor verschillende rondes met hopelijk een mooie winst. Dit kan ook gebruikt worden voor spelers die een goede kans maken in de eerste ronden van een tornooi en zo een mooie waarde krijgen.

De handicap wordt gebruik om sterkere spelers op een hoger level te plaatsen. Bijvoorbeeld een top 10-speler  die tegen een speler buiten de top 50 speelt in een wedstrijd “best of 11 frames” waarbij je een handicap van 2.5 – 3.5 verwacht in frames voor de favoriet. Dit is een manier om ook bij topspelers een mooie notering te krijgen bij het wedden op snooker aangezien de 1×2 markt hier een veel te lage waarde zou hebben om op in te zetten. Bijvoorbeeld Mark Selby als voornaamste kandidaat om de World Championships te halen aangezien hij deze drie van de vier keer heeft gewonnen tussen 2013 en 2017, 12 van zijn 16 wedstrijden werden gewonnen met minder dan zes frames verschil met zijn tegenstander wat dus betekent dat de handicap spelen hier zeker winstgevend was geweest.

Inzetten op het totaal aantal frames wordt ook aangeboden door een bookmaker zoals betFIRST die je een optie biedt om te wedden of er meer of minder dan x-aantal frames zullen gespeeld worden. Enerzijds ideaal voor wedstrijden met tegenstanders die gewaagd zijn aan elkaar die eerder veel frames zullen spelen en anderzijds voor toppers tegen zwakkere tegenstanders kan je gemakkelijk op minder wedden.

Must See

More in Snooker