Verbind je met ons

HomeSnooker

Voelt iemand zich geroepen om King Trump tegen te houden? (uitgesteld)

Championship Snooker - Judd Trump is the first player in snooker history to win six ranking titles in a single season - He can win a 7th by winning the Tour Championship in Wales

Hij is de eerste speler die in een seizoen een prijzenpot van een miljoen pond wist te winnen. Hij is de jongste speler in de snookergeschiedenis die de grens van 700 century breaks doorbrak. Toen hij in mei van vorig jaar het wereldkampioenschap won in het mythische The Crucible in Sheffield was hij de elfde speler ooit die erin was geslaagd om de zogenaamde Triple Crown, UK Championship-The Masters-World Championship, tot een goed einde te brengen.

Met zijn zege op de Gibraltar Open afgelopen weekend heeft de Brit Judd Trump zich nu ook definitief bij de allergrootste snookerhelden geschaard. The Ace in the Pack won de voorbije maanden al de International Championship, de World Open, de Northern Ireland Open, de German Masters en het Players Championship en zit nu aan zes toernooizeges in één seizoen. Niemand had Trump dat ooit voorgedaan.

Recordhouder

Tot voor kort moest hij het record nog delen met Stephen Hendry, Ding Junhui, Mark Selby en Ronnie O’Sullivan, maar nu is hij dus alleen recordhouder. Met de Tour Championship en het wereldkampioenschap in het vooruitzicht heeft Trump nog twee kansen om de lat nog iets hoger te leggen voor de huidige en toekomstige generatie snookerspelers.

Waar is de concurrentie?

Op het palmares van Trump staan nu zeventien rankingstitels. Op zich is dat geen onaardig aantal, maar hij is nog een eind verwijderd van de 36 titels van O’Sullivan en Hendry. Maar aan het ritme waarmee Trump tornooien wint – negen stuks in de laatste zestien maanden – mogen de twee snookerlegendes zich zorgen beginnen te maken.

Trump, die op zijn 16e in het profcircuit stapte, is eigenlijk een underachiever. Het is te zeggen: hij had op zijn leeftijd al veel verder kunnen staan. Maar de nieuwe Britse snookerheld lijkt intussen onklopbaar geworden. De tegenstanders van Trump, mannen als Kyren Wilson, Joe Perry, Shaun Murphy, Ding Junhui, Shaun Murphy, John Higgins, Ronnie O’Sullivan, Neil Robertson, Mark Williams en het Chinese wonderkind Yan Bingtao, moeten nog niet wanhopen. In principe hadden ze vanaf 18 april Trump kunnen challengen op het WK snooker, maar door het coronavirus zullen ze wellicht nog iets meer geduld moeten uitoefenen.

De tips van betFIRST

Judd Trump wint de Tour Championship @ 2.75
Shaun Murphy vs Mark Allen: Handicap - Murphy -1.5 @ 1.84

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Snooker