Verbind je met ons

HomeBasketbal

Wordt Los Angeles opnieuw basketbalhoofdstad van de VS?

Hoe zou Houston Rocketsmanager Daryl Morey zich voelen aan de vooravond van het nieuwe NBA-seizoen? Met een simpele tweet waarin hij steun betuigde aan Hongkong beledigde de man 1,4 miljard Chinezen en legde hij tegelijk een bom onder de financiële slagkracht van de NBA. Voor Morey zit er niets anders op dan zich low profile te gedragen en hopen dat de situatie binnen enkele maanden genormaliseerd is.

Dinsdagavond zal een deel van de mist al opgetrokken zijn en zullen tientallen miljoenen basketbalfanaten aftellen naar het 74e NBA-seizoen en zijn 1.230 matchen in de reguliere competitie. En voor het eerst in de geschiedenis zullen 48 wedstrijden in primetime te zien zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Voor de seizoensopener zullen vooral de Europese fans tot een stuk in de nacht moeten opblijven om kampioen Toronto Raptors aan het werk te zien tegen het New Orleans Pelicans van de geblesseerde first pick draft Zion Williamson. De Raptors zagen in het tussenseizoen kampioenenmakers Kawhi Leonard (LA Clippers) en Danny Green (LA Lakers) hun biezen pakken richting Californië, maar die andere sterspeler Kyle Lowry bleef wel aan boord. En toch heeft niemand in de VS het gevoel dat de Raptors in staat zijn om hun titel te verlengen.

Het gevecht om de felbegeerde NBA-ringen zou zich dit seizoen weleens in Los Angeles kunnen afspelen. In dat opzicht is het wellicht geen toeval dat de wedstrijd tussen de LA Lakers en stadsgenoot LA Clippers als tweede duel geprogrammeerd werd door de kalendermakers van de NBA. Bij de Lakers moet de nieuwe coach Frank Vogel het team naar een eerste play-offdeelname leiden in acht seizoenen. Veel zal afhangen van het duo LeBron James-Anthony Davis. The Brow, zoals Davis genoemd wordt, is een alleskunner en moet het matige Lakersteam weer een smoel geven. Maar de Lakers zullen net als de voorbije jaren de Clippers moeten laten voorgaan. Met de komst van Paul George en Kawhi Leonard haalde eigenaar Steve Ballmer zwaar uit. Gecombineerd met het talent van Landry Shamet, Patrick Beverly, Montrezl Harrel en Lou Williams heeft coach Doc Rivers een potentiële kampioenenploeg in handen.

Of zet Golden State Warriors, dat Oakland inruilde voor de Chase Arena in het chiquere San Francisco, orde op zaken? Sleutelspelers Klay Thompson, out tot eind februari 2020, Draymond Green en Stephen Curry zullen pas in de play-offs op volle toeren draaien en het valt ook af te wachten hoe D’Angelo Russell zich binnen het collectief zal inpassen.

In het Oosten zijn er slechts twee teams die geen mal figuur zouden slaan in de NBA-finals: Milwaukee Bucks en Philadelphia 76’ers. De franchise uit Philadelphia lijkt eindelijk de vruchten te plukken van een uitgekiende transferstrategie en aast op revanche tegen de Raptors. Net als bij Anderlecht is het devies van de 76’ers Trust The Process.

LA Clippers winnen de Western Conference @ 2.90
Philadelphia 76ers winnen de Eastern Conference @ 3.20
NBA-kampioen 2019-2020: LA Clippers @ 4.25

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Basketbal