Verbind je met ons

HomeBasketbal

Servië kan het Amerikaanse B-team verrassen

Kemba Walker - Team USA - FIBA World Cup

De miljoenen Chinezen zullen zich tijdens de 18e editie van het WK even in het United Center, Staples Center of in Madison Square Garden wanen. Meer dan 50 spelers die vorig seizoen in de NBA actief waren, zullen straks het WK kleur geven. Slechts 15 landen, waaronder lilliputters als Ivoorkust, Jordanië en Tunesië, moeten het doen zonder vertegenwoordigers in ‘s werelds beste basketbalcompetitie.

De doorsneebasketbalfan die gehoopt had om NBA-virtuozen Kawhi Leonard, Kyle Lowry, Stephen Curry, Damian Lillard, Paul George, Kevin Durant, Russel Westbrook of Klay Thompson aan het werk te zien tijdens het FIBA Basketball World Cup is er wel aan voor de moeite. Door een resem afzeggingen moest coach Gregg Popovich zijn kern bevolken met een flinke delegatie van Boston Celtics (Jaylen Brown, Marcus Smart, Jayson Tatum en Kemba Walker), een ploeg die het slechts tot de halve finales van de eastern conference schopte.

De VS doen het dus met een B-team en niet met hun klassieke Dream Team zoals op de Olympische Spelen, maar ze hebben meer dan genoeg talent om voor de derde keer op rij het WK te winnen. De Amerikanen kunnen zelfs een aardige statistiek voorleggen: sinds 2007 hebben ze alle tornooien gewonnen waar ze aan deelnamen. Ze werden drie keer olympisch kampioen (2008, 2012, 2016), twee keer wereldkampioen (2010, 2014) en ze wonnen twee keer de FIBA AmeriCup (2007, 2017).

Maar team USA is meer dan ooit te pakken. En dat beseffen ze maar al te goed bij titelkandidaat Servië. De verliezende WK-finalist van 2014 en EK-finalist in 2017 moet het doen zonder zijn begenadigde spelverdeler Milos Teodosic, maar met onder andere wonderboy Nicola Jokic en reus Boban Marjanović kan het wel uitpakken met een vrij complete basisploeg.

Het Frankrijk van Rudy Gobert, voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste verdediger in de NBA, is een gevaarlijke outsider voor de titel. Net als Griekenland, dat rekent op de kunststukjes van sterspeler Giannis Antetokounmpo, de MVP van het afgelopen campagne in de NBA. Of maakt Spanje eindelijk komaf met zijn reputatie van loser?

Behalve de wereldtitel vallen er in China ook enkele tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. De twee hoogst gerangschikte landen uit de zone Zuid-Amerika/Noord-Amerika en Europa en de beste teams uit Afrika, Azië en Oceanië mogen hun reis naar Tokio boeken.

Servie wint de FIBA Wereldbeker @ 4.50

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Basketbal