Verbind je met ons

HomeBasketbal

Belgian Cats kunnen EK-favorieten Spanje en Frankrijk een hak zetten

Belgian Cats

Elk land dat boven Spanje eindigde, viel de voorbije jaren gegarandeerd in de prijzen. En dat zal tijdens het EK dat donderdag van start gaat in Servië en Letland ook het geval zijn.

De laatste drie jaar waren de Spaanse meisjes ook zelf aan het feest: ze pakten zilver op de Olympische Spelen in Brazilië in 2016, wonnen het EK 2017 en legden vorig jaar beslag op de derde plaats op het WK dat ze zelf organiseerden. Sterkhouders Marta Xargay en Astou Ndour zijn een jaartje ouder en zullen zeker hun stempel drukken op het tornooi.

Frankrijk, dat in 2013, 2015 en 2017 telkens tweede eindigde op het EK, heeft iets goed te maken na de teleurstellende vijfde stek op het WK van twaalf maanden geleden en rekent vooral op de flitsen van Marine Johannès.

De Belgian Cats zijn na Spanje en Frankrijk zowaar outsider voor de eindzege. Na een derde plaats op het EK 2017 en een vierde plaats op het WK 2018 zijn veel ogen gericht op de Belgen. De Belgen zitten in een loodzware groep met gastland Servië, Rusland en Wit-Rusland, maar in principe moeten ze daar ongehavend uit kunnen komen. Indien de Belgen bij de eerste zes eindigen, hebben ze sowieso een ticket beet voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

Must See

More in Basketbal