Verbind je met ons

HomeBasketbal

Zion Draft lost verwachtingen in

Zion Williamson - NBA Draft

Zion Williamson. Onthou die naam. In het Barclays Center van Brooklyn draaide de hele draft rond de reus van 2,01 meter en 129 kilogram uit North Carolina. The Zion Draft loste de verwachtingen helemaal in: Williamson werd afgelopen nacht als eerste gedraft door de New Orleans Pelicans.

De voorbije weken dook het gerucht op dat hij geen zin had in een verhuis naar de grijze muis uit de Western Conference en dat de New York Knicks zijn voorkeur genoot. Maar Williamson zal zijn eerste seizoen in de NBA dus gewoon in Louisiana afwerken. Bij Duke was hij vorig seizoen in het universiteitskampioenschap van de NCAA goed voor gemiddeld 22,6 punten en 8,9 rebounds per match. En hij maakte indruk met zijn splijtende dunks.

In het 71ste NBA-seizoen zal moeten blijken of de nieuwe LeBron James ook de grote jongens kan overrompelen met zijn talent. Naast Williamson kregen andere fel gehypete toekomstige toppers Ja Morrant (Memphis Grizzlies), R. J. Barrett (New York Knicks), Bol Manute Bol (Miami Heat) en Kevin Porter jr (Detroit Pistons) hun stekje de NBA.

 

Must See

More in Basketbal