Verbind je met ons

HomeBasketbal

Golden State blijft jacht maken op 3de NBA-titel op rij

De Golden State Warriors zijn opnieuw op recordjacht. Het team van coach Steve Kerr staat voor het vijfde jaar op rij in de finale van de NBA en maakt jacht op de tien stuks van de Boston Celtics. En voor het eerst sinds de treble van de Los Angeles Lakers in 2000, 2001 en 2002 kan een franchise zich voor het derde opeenvolgende seizoen tot NBA-kampioen kronen.

Als er dit seizoen een team is dat de aanvalsgolven van de Warriors kan overleven dan zijn het de Toronto Raptors. In de competitie trokken de Canadezen twee keer aan het langste eind – half december gingen de Raptors nog overtuigend winnen in Oakland  (93-113) – en in tegenstelling tot de voorbije jaren begonnen de Warriors niet met een aura van onoverwinnelijkheid aan de finalematchen. Dat bewijst de 1-1 score na twee games. Maar desondanks zijn de Warrios in een best of zeven amper te kloppen.

De Raptors zullen een tactiek moeten bedenken om de langeafstandswerper Stephen Curry het schieten te beletten. Met de geplande terugkeer van Kevin Durant op de derde speeldag houdt Kerr wel nog een serieus wapen achter de hand.

Must See

More in Basketbal