Verbind je met ons

HomeBundesliga

Wordt de match tussen Dortmund en Leipzig opnieuw een waar doelpuntenfestijn?

Dortmund-Leipzig

Fans van de Bundesliga kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar de terugkeer van de beste Duitse competitie. Niet alleen omdat de international break er eindelijk op zit, maar ook omdat het wel degelijk nog spannend is.

Bayern München staat ‘maar’ zes punten los, maar eerste achtervolger Borussia Dortmund krijgt zaterdag een heel erg lastige klant over de vloer: RB Leipzig.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze topaffiche vind je hieronder.

Smullen geblazen.

Naar goede gewoonte is Borussia Dortmund ook dit seizoen een hoogst interessante ploeg om volgen. De Borussen kiezen steevast voor voetbal vooruit en dat levert ook vaak spektakel op.

Met hun 67 goals na 27 speeldagen doet enkel Bayern voorlopig beter.

Maar ook Leipzig vindt in hun uitwedstrijden de laatste tijd vlot het doel: in twee van de drie recentste partijen wisten ze zes keer te scoren.

Het ziet er dus naar uit dat we flink wat goals gaan zien, wat in topmatchen in het Signal Iduna Park bijna altijd het geval is.

Al vier keer op rij vielen er minstens vijf doelpunten wanneer de affiche Dortmund-Leipzig op het programma stond. En met een opnieuw fitte Haaland is er veel mogelijk.

Er vallen minstens vijf goals (notering van 4.00)

 

Snedige starters.

Een volgepakt stadion waar zo’n 80.000 toeschouwers binnen kunnen en die indrukwekkende Gelbe Wand: je zou voor minder stevig aan de wedstrijd beginnen.

En dat is ook exact wat de mannen van Marco Rose dit seizoen tonen.

De statistieken zijn dan ook redelijk indrukwekkend: in de dertien gespeelde thuismatchen in de Bundesliga kon enkel Bayer Leverkusen het openingsdoelpunt maken.

Bij die andere twaalf was het telkens Dortmund dat de score opende.

Dat is trouwens wel vaker het geval geweest de afgelopen jaren, want in vier van de vijf thuisconfrontaties tegen Leipzig wisten de Borussen als eerste het net te vinden.

De kans is dus behoorlijk groot dat ze die lijn komend weekend gewoon doortrekken: in twee van de recentste drie matchen kwam Leipzig op achterstand.

Dortmund scoort eerst (notering van 1.90)

 

Must See

More in Bundesliga