Verbind je met ons

HomeChampions League

Wint Manchester City de Champions League-finale ten koste van Chelsea?

Manchester City en Chelsea strijden zaterdagavond om de Champions League-trofee. Het zal de eerste ontmoeting ooit zijn in het miljardenbal tussen deze clubs. Wie kroont zich in Porto tot de beste van Europa? Alles over dit affiche lees je hier bij betFIRST.

Manchester City en Chelsea stonden slechts één keer tegenover elkaar in Europees verband: in de halve finale van de Europacup II in het seizoen 1970/71. De Londenaren bereikten uiteindelijk de finale na twee nipte zeges.

Man City in bloedvorm

Manchester City is dit seizoen geweldig bezig. De ploeg van Pep Guardiola veroverde onlangs de landstitel en is niet te stoppen in de Champions League. The Citizens leden namelijk geen enkele nederlaag in het miljardenbal.

Chelsea is daarentegen aan het kwakkelen en dwong afgelopen zondag ternauwernood een Champions League-ticket af. De formatie van Thomas Tuchel verloor bovendien de FA Cup-finale van Leicester City. Wint Manchester City na 90 minuten?

Bekijk de noteringen hier:

Manchester City wint na 90 minuten (notering van 1.90)

Beide ploegen trefzeker?

Manchester City en Chelsea speelden op weg naar de finale ieder twaalf wedstrijden. Laatstgenoemde club scoorde tienmaal één doelpunt per wedstrijd. De club uit Manchester deed het een fractie beter, met elf keer één treffer per duel. Scoren beide teams?

Beide teams scoren (notering van 2.00)

Doelpuntrijke tweede helft

Chelsea trof in de laatste vier competitiewedstrijden vijf keer het doel. Die treffers vielen allemaal na rust, waaronder twee doelpunten tegen Manchester City (1-2 overwinning). Scoort Chelsea in de tweede helft?

Chelsea scoort in de tweede helft (notering van 2.40)