Verbind je met ons

HomeVoetbal

Kwartfinales EK Onder 21: wie is de grote favoriet voor de eindzege?

Het EK Onder 21 gaat dit jaar voor het eerst door met zestien ploegen. Daardoor werd beslist om het toernooi op te splitsen in twee delen. De groepsfase, die werd gehouden van 24 maart tot en met 31 maart, hebben we al achter de rug. Komende maandag staan de kwartfinales gepland.

Spanje, Kroatië, Portugal, Italië, Nederland, Frankrijk, Denemarken en Duitsland zijn de ploegen die nog in de running zijn. Wie de grootste favorieten zijn om de eindzege binnen te halen? Dat lees je hieronder bij betFIRST!

Spanje grootste favoriet voor eindzege

Met nul tegengoals in de drie groepsfasewedstrijden kunnen de Spanjaarden teren op een ijzersterke defensie. Daarnaast scoorden ze ook al vijf doelpunten. Met spelers als Mingueza (FC Barcelona), Diaz (AC Milan) en Puig (FC Barcelona) beschikken ze over spelers met heel wat ervaring bij Europese topploegen.

Al deze elementen zorgen ervoor dat we Spanje kunnen benoemen als grootste favoriet om de eindzege binnen te halen. In de kwartfinale nemen ze het op tegen Kroatië, dat maar één keer wist te winnen in de groepsfase.

Bekijk de noteringen hier:

Spanje winnaar EK Onder 21 (notering van 5.00)

Frankrijk moet niet veel onderdoen voor Spanje

Frankrijk begon met een valse noot aan het EK. De eerste groepsfase-wedstrijd tegen Denemarken ging met 0-1 verloren. In de daaropvolgende twee wedstrijden tegen Rusland en IJsland konden ze de rug rechten. Beide matchen werden met 0-2 gewonnen.

Als we puur naar het individuele talent kijken, mag de Franse selectie hoger worden ingeschat dan die van Spanje. Spelers als Camavinga, Upamecano en Koundé verdienen zelfs een plaatsje bij de Franse A-selectie. Maar met enkel en alleen talent win je geen toernooien… Hun tegenstander in de kwartfinale is Nederland, net als Duitsland één van de outsiders voor de eindzege van het toernooi.

Bekijk de noteringen hier:

Frankrijk winnaar EK Onder 21 (notering van 5.25)

Duitsland als grootste outsider

Met vijf op negen in de groepsfase had Duitsland wellicht op een grotere puntenoogst gerekend. De eerste wedstrijd tegen Hongarije werd nog met 0-3 gewonnen, maar tegen Nederland (1-1) en Roemenië (0-0) kwamen de Duitsers niet verder dan een gelijkspel. Dat Duitsland over veel talent beschikt, staat buiten kijf. Toch vinden we er niet veel spelers terug bij Europese topploegen, wat bij Frankrijk en Spanje wel zo is.

Ervaring kan immers een grote rol spelen op dit toernooi. De bekendste namen zijn zonder twijfel Nmecha (RSCA Anderlecht), Moukoko (Borussia Dortmund), Wirtz (Bayer Leverkusen) en Dorsch (KAA Gent). In de kwartfinale wacht Denemarken, de ploeg dat negen op negen haalde in de groepsfase en onder meer Frankrijk versloeg.

Bekijk de noteringen hier:

Duitsland winnaar EK Onder 21 (notering van 6.00)

Must See

More in Voetbal