Verbind je met ons

HomeBasketbal

Wie wint Olympisch basketbalgoud? Favoriet Amerika of een enorme verrassing?

Wie wint Olympisch goud bij het basketbal? Op voorhand zou je vrijwel zeker Amerika zeggen, want maar liefst vijftien van de negentien keer won de Amerikanen het basketbaltoernooi op de Olympische Spelen.

Toch zou daar dit jaar wel eens verandering in kunnen komen, zo toonden de eerste poulewedstrijden aan… Wie volgens betFIRST de favorieten zijn lees je hieronder! En zo heb jij alle info voor pre-live of live wedden op het baskettornooi.

Frankrijk grootste uitdager van Amerika?

De grootste uitdager van de Verenigde Staten is misschien wel Frankrijk. De Fransen hebben met Nicolas Batum, Evan Fournier en Rudy Gobert tal van NBA-sterren in de ploeg en wonnen zeer verrassend hun eerste duel op de Olympische Spelen van …. Amerika!

Het tweede duel tegen de Tsjechen ging ook gemakkelijk gewonnen met 97-77 en dus is plaatsing voor de kwartfinale al een feit. In tegenstelling tot het Dream Team van USA lijkt Frankrijk echt een team. Resulteert dat in Olympisch goud?

Frankrijk wint goud (notering van 9.00)

 

Leidt Luka Doncic Slovenië naar goud?

De grote kritiek op Amerika is dat bondscoach Gregg Popovich sterspeler Kevin Durant niet in zijn kracht laat komen. De small forward van de Brooklyn Nets kwam tegen zowel Frankrijk als Iran niet verder dan tien punten en in Amerika wordt gesteld dat de coach hem teveel als een teamspeler laat fungeren.

Daar is bij Slovenië geen sprake van… Met Luka Doncic hebben de Slovenen misschien wel de beste speler op dit toernooi rondlopen en hij leidde zijn land tegen Argentinië en Japan naar winst. Doncic mag doen en laten wat hij wil en dat betaalt zich uit: de sterspeler van Dallas was goed voor 48 en 25 punten! Zorgt hij met Slovenië voor een daverende verrassing?

Slovenië wint goud (notering van 10.50)

 

Of wordt het toch gewoon Amerika?

Wie toch voor zekerheid wil gaan, kiest voor Amerika, want dat lijkt nog steeds de meest logische winnaar. Bij Team USA spelen uitsluitend NBA-spelers en het mag dan (nog) geen team zijn; individuele kwaliteit is er voldoende.

Met sterren als Jayson Tatum, Damian Lillard, Khris Middleton, Zach Lavine, Devin Booker, Jrue Holliday en dus Kevin Durant zou het een regelrechte schande zijn als het goud niet naar Amerika gaat. Dat zou voor de zestiende keer in twintig edities zijn…

Amerika wint goud (notering van 1.44)

Must See

More in Basketbal