Verbind je met ons

HomeWielrennen

Wie wint de Tour: Roglic, Pogacar of een outsider?

Wie gaat dit jaar de Tour winnen? Dat is de grote vraag. Wordt het opnieuw Tadej Pogacar of laat Primoz Roglic zich geen tweede keer verrassen? De twee Sloveense kemphanen zullen ongetwijfeld veel op elkaar gaan letten en dit biedt ook weer kansen voor anderen. Gaat een outsider er met de Tourzege vandoor?

Sluit op voorhand enkele wielrenweddenschappen af of kies voor live wedden. De beste tips om te wedden vind je hieronder bij betFIRST!

Wint Primoz Roglic dit jaar wel de Tour?

De grote favoriet is dit jaar opnieuw Primoz Roglic. De Sloveen werd vorig jaar in de afsluitende tijdrit verrast door landgenoot Tadej Pogacar, die een geweldige dag kende terwijl Roglic juist een off-day had. Toch is de kopman van Team Jumbo-Visma in principe de betere tijdrijder, en met bijna 60 kilometer aan tijdritkilometers op het programma, lijkt hij in het voordeel. Bovendien is zijn ploeg met jongens als Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk en Wout van Aert aanzienlijk beter dan UAE Team Emirates…

Primoz Roglic wint de Tour (notering van 2.90)

 

Of wordt het toch weer Tadej Pogacar?

Toch kunnen we zeker niet voorbij dit 22-jarige Sloveense toptalent kijken. Een alleskunner, zo bewijzen zijn resultaten ook dit seizoen weer. Op het podium in Ronde van Baskenland en de eindzege in de Tirreno-Adriatico, UAE Tour, Ronde van Slovenië en Luik-Bastenaken-Luik. In de tijdrit misschien iets minder dan Roglic, maar bergop wellicht weer iets sterker? Het wordt hoe dan, net als vorig jaar, een bloedstollend gevecht. Welke Sloveense gigant trekt er aan het langste eind?

Tadej Pogacar wint de Tour (notering van 2.40)

 

Team INEOS met vier kanonnen aan de start

Jumbo-Visma en UAE Team Emirates hebben zonder twijfel de sterkste kopman, maar geen enkele equipe heeft vier zulke sterke klassementsmannen als Team INEOS Grenadiers. De Engelse topformatie begint de Tour met Richard Carapaz, Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart, die respectievelijk de Giro, Tour en Giro ooit wonnen, terwijl Richie Porte vorig jaar op het podium in Parijs eindigde. Vier renners die in de top-5 kunnen eindigen en daar ligt direct de kracht van de ploeg. Gaat Team INEOS de concurrentie bestoken met aanvallen? Dan zijn Richard Carapaz en Geraint Thomas zeer waarschijnlijk de beste opties. Carapaz is bergop bijna net zo goed als Roglic en Pogacar, terwijl Thomas kan terugvallen op een uitstekende tijdrit.

Geraint Thomas wint de Tour (notering van 6.00)

 

Richard Carapaz wint de Tour (notering van 9.00)

Must See

More in Wielrennen