Verbind je met ons

HomeWielrennen

Wie houdt Bernal nog van de eindzege in de Giro?

In de Giro resten er ons nog vijf etappes, daarna weten we wie de eindoverwinning in de wacht sleept! Onze landgenoot Remco Evenepoel zal het alvast niet zijn. Hij kende maandag een regelrechte baaldag en verloor 24 minuten. Egan Bernal blijft voorlopig stevig aan de leiding.

Woensdag rijden de renners naar Sega di Ala. Met twee zware bergen en een steile klim naar de aankomst, wordt het alweer een belangrijke etappe voor de klassementsrenners. Alles wat je moet weten over deze 17e etappe en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Ritzege

Gezien Egan Bernal al tweede ritzeges op zak heeft én voldoende voorsprong heeft uitgebouwd, zal hij vermoedelijk niet meer het onderste uit de kan halen om voor ritwinst te gaan. Wie dat wel zal proberen is Antonio Pedrero. Hij heeft al meermaals bewezen een prima klimmer te zijn en hij vormt geen gevaar meer voor de roze trui. Kan hij in Sega di Ala zijn eerste ritzege in deze Ronde van Italië strikken?

Antonio Pedrero wint deze etappe (notering van 17.0)

Onderling duel

Zowel Damiano Caruso als Romain Bardet zijn aan een goede Giro bezig. Terwijl Bardet zich in de top zeven knokte, doet Caruso zelfs nog stevig mee voor een podiumplaats. Momenteel staan ze respectievelijk op een zevende en tweede plaats in het algemeen klassement. In de laatste vijf etappes kon Bardet nog maar één keer Caruso kloppen en dan nog wel in een massasprint. De overige vier keer finishte Caruso als eerste. Zal hij dat in de 17e etappe in Sega di Ala ook doen?

Damiano Caruso komt voor Romain Bardet aan in deze etappe (notering van 1.52)

Eindwinnaar

Wie snoept er nog de eindzege van Egan Bernal af? Zoals het er nu uitziet…niemand. De Colombiaan heeft momenteel een voorsprong van 2 minuten en 24 seconden uitgebouwd, met nog slechts vijf etappes te gaan. Ook zelf schat hij zijn kansen hoog in: “Ik tel nu bijna 2’30” bonus. Dat lijkt me voldoende. Ik ben geen tijdritspecialist, maar als alles verder gaat zoals het nu loopt, dan vermoed ik dat die marge wel zal volstaan.”

Egan Bernal wint de Giro D’Italia (notering van 1.06)

Must See

More in Wielrennen