Verbind je met ons

HomeWielrennen

Wint Remco Evenepoel ondanks matige voorbereiding toch de Giro d’Italia?

Komende zaterdag start de 104e editie van de Giro d’Italia. Om 14:00 wordt het startschot gegeven in Turijn en begint het peloton de Ronde van Italië met een proloog van acht kilometer. Wie is deze Giro de absolute topfavorieten voor de eindzege? Je leest het bij betFRST.

Simon Yates topfavoriet?

De te kloppen man lijkt Simon Yates. De Engelsman, in dienst van Team BikeExchange, heeft nog wat recht te zitten in de Giro en lijkt precies op tijd in vorm. In 2018 was hij hard op weg naar de eindzege in de Ronde van Italië, totdat hij twee etappes voor het einde compleet instortte. Vorig jaar was hij opnieuw één van de favorieten, maar toen gooide een positieve coronatest roet in het eten. Heeft hij deze keer meer geluk? Yates toonde twee weken geleden al zijn bloedvorm door de Tour of the Alps te winnen en al zijn concurrenten op bijna een minuut te fietsen. Is Yates de topfavoriet?

Bekijk de noteringen hier:

Simon Yates wint de Giro d’Italia (notering van 4.00)

Verrast Remco Evenepoel iedereen?

Een andere naam die we moeten noemen, is die van Remco Evenepoel. Onze Belgische trots kent bepaald geen ideale voorbereiding, want sinds zijn vreselijke val in de Ronde van Lombardije (augustus 2020) reed Evenepoel geen wedstrijd meer. Toch zijn de berichten positief: de 21-jarige Evenepoel, die als jeugdspeler bij PSV voetbalde, heeft naar verluidt een uitstekend trainingskamp achter de rug en deelt het kopmanschap met João Almeida, die vorig jaar twee weken lang het roze droeg en uiteindelijk vierde werd. Kan Deceuninck–Quick-Step de kracht van de ploeg benutten en Evenepoel aan de zege helpen?

Bekijk de noteringen hier:

Remco Evenepoel wint de Giro d’Italia (notering van 5.00)

Must See

More in Wielrennen