Verbind je met ons

HomeAmerican Football

Wie durft de Patriots van Tom Brady uit te dagen?

Chicago Bears en Green Bay Packers, twee veteranen in het American Football die al 199 keer tegenover elkaar stonden, gaven vannacht de aftrap van het 100e seizoen van de populairste sport in Noord-Amerika (de Bears wonnen). Maar nu mogen de New England Patriots voor het zoveelste jaar hun show opvoeren. Want vergis u niet: de NFL – met zijn 1.696 spelers, 32 clubs en 267 wedstrijden – is al twee decennia het hebbedingetje van de Patriots. Sinds 1996 speelde de franchise uit Foxborough 10 keer de Super Bowl en trok het 6 keer aan het langste eind.

De dominantie van de Patriots is zowaar nog groter in de American Football Conference (AFC). Het is al van 2010 geleden dat ze niet in de finale van de AFC Championship stonden. Een kind van 8 of 9 jaar heeft dus nog geen enkele finale zonder de Patriots mogen meemaken. En wie was er telkens op de afspraak? De legendarische coach Bill Belichick en zijn trouwe handlager Tom Brady. Ze beginnen beide aan hun twintigste seizoen bij de Patriots en kunnen hun zevende Super Bowl op zak steken. Dat zou er eén meer zijn dan de Pittsburgh Steelers.

Wie voelt zich geroepen om de Patriots van een vierde Super Bowl in zes jaar te houden? De tegenstand zal wellicht uit de National Football Conference komen en met name van de Greenbay Packers, Los Angeles Rams, New Orleans Saints en Philadelphia Eagles. De kans is redelijk klein, maar misschien slagen de Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, Cleveland Browns of Houston Texans er voor het eerst in om de Super Bowl te bereiken. Verder wordt het ook opletten voor de Arizona Cardinals. Vorig seizoen waren ze met 3 overwinningen en 13 nederlagen het slechtste van de 32 teams, maar met hun first overall pick in de draft haalden ze wel posterboy Kyler Murray binnen. Met zijn 1,78 en 94 kilogram is hij een van de kleinste en tegelijk meest atletische quarterbacks uit de geschiedenis van de NFL.

Zal de geest van de voormalige NFL-vedette Colin Kaepernick over het American Football-seizoen dwalen? Of gaat de legendarische Tom Brady, die nog maar 22 stuks verwijderd is van de 539 assists van Peyton Manning, straks met alle aandacht lopen? Afspraak op 2 mei 2020 in het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins voor Super Bowl LIV.

Must See

More in American Football