Verbind je met ons

HomeAmerican Football

Zesde Superbowl voor 49ers of eerste voor NLF-posterboy Patrick Mahomes?

Super Bowl LIV - Mahones - Kansas Chiefs - betFIRST

Ruim 110 miljoen Amerikanen zullen zondagavond voor de buis zitten voor Super Bowl LIV, de 54e Super Bowl uit de geschiedenis, tussen San Francisco 49ers en Kansas City Chiefs. De finale tussen de kampioen van de National Football Conference (NFC) en de American Football Conference (AFC) is na de Champions League-finale het tweede meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld en de toeschouwers/televisiekijkers zullen zich dit jaar kunnen vergapen aan Jennifer Lopez, Shakira en Demi Lovato. Een beetje girlpower tussen al het kletterende testosteron op het veld kan zeker geen kwaad.

Zeven jaar na hun laatste deelname aan de Superbowl begint San Francisco 49ers als favoriet aan de match. Vooral omdat het defensieve compartiment dat geleid wordt door Nico Bosa iedereen schrik aanjaagt. San Francisco 49ers zal wel komaf moeten maken met de vloek van Miami. Vijf keer eerder, in 1989, 1995, 1999, 2007, en 2010, was het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins gastheer van de Super Bowl en de 49ers verloren er twee keer de finale. Kyle Shanahan, de coach van San Francisco 49ers, kan zich geen derde nederlaag veroorloven want bij de Shanahans is de Superbowl een echte familiezaak geworden. Mike Shanahan senior won in 1998 en 1999 de Super Bowl als hoofdtrainer van Denver Broncos. Indien Kyle Shanahan straks de Vince Lombardi Trophy in de lucht kan steken, zou het de eerste keer zijn in de geschiedenis dat vader en zoon een team naar de Superbowl kunnen leiden als hoofdtrainer.

Van de 65.000 toeschouwers die op het appel zullen verschijnen in het Hard Rock stadium zal minstens de helft uitkijken naar het Superbowl-debuut van Patrick Mahomes. De quaterback van Kansas City Chiefs is de nieuwe posterboy van de NFL en wordt nu al vergeleken met de legendarische Tom Brady. Pittig detail: in 2017 liet San Francisco 49ers de kans liggen om Mahomes aan zijn team roster toe te voegen. Indien het nieuwe genie van het American Football de voorbije dagen zijn ketchupverslaving onder controle heeft kunnen houden, dan is hij in staat om de Kansas Chiefs aan een eerste Superbowl in 50 jaar te helpen.

Must See

More in American Football