Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wat kan Anderlecht in eigen huis forceren tegen leider Club Brugge?

Zondagavond om 18u15 staat voor de 150e keer een wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Een klassieker in het Belgisch voetbal, die altijd voor veel spektakel én interessante odds zorgt. Alles wat je over deze topper moet weten, lees je hieronder bij betFIRST!

Nummer 150

Als we alle resultaten van de voorbije wedstrijden onder de loep nemen, heeft Anderlecht doorheen de geschiedenis van het Belgisch voetbal nét iets meer wedstrijden gewonnen. Paars-Wit mag 56 overwinningen achter haar naam schrijven. Club Brugge moet tevreden zijn met 49 wedstrijden. Toch zijn de heren uit West-Vlaanderen momenteel in het voordeel. In de laatste zes onderlinge confrontaties werd namelijk evenveel keer gewonnen. RSCA heeft de geschiedenis mee, Club Brugge het heden.

Anderlecht wint van Club Brugge (notering van 3,50)

Anderlecht speelt gelijk tegen Club Brugge (notering van 3,55)

Club Brugge wint van Anderlecht (notering van 2,25)

 

Trebel vs Vanaken

Anderlecht verloor dit seizoen nog geen enkel duel als Adrien Trebel start. In de elf wedstrijden waarin hij in actie kwam werd er zes keer gewonnen en vijf keer gelijk gespeeld. Geen enkele speler werkte meer wedstrijden af zonder er één te verliezen. Aan de overzijde is het Hans Vanaken die absoluut niet mag ontbreken. Hij heeft in de competitie al tien keer gescoord tegen Anderlecht. Dat maakt Paars-Wit (samen met Genk) zijn favoriete tegenstander om een goaltje mee te pikken.

Anderlecht wint van Club Brugge (notering van 3,50)

Anderlecht speelt gelijk tegen Club Brugge (notering van 3,55)

Club Brugge wint van Anderlecht (notering van 2,25)

 

De Brugse muur

Met Simon Mignolet heeft Club Brugge een uitstekende doelman tussen de lijnen lopen. Mignolet speelde dit al seizoen al veertien wedstrijden waarin hij zich geen enkele keer moest omdraaien. Straffe cijfers als je weet dat de dichtste achtervolgers Sinan Bolat en Timon Wellenreuther zijn met respectievelijk acht en zeven clean sheets. Kan Mignolet ook tegen Anderlecht de nul houden?

Club Brugge maakt het eerste doelpunt (notering van 1,80)

Club Brugge sluit de wedstrijd af met een clean sheet (notering van 2,75)

Club Brugge wint de wedstrijd met een clean sheet (notering van 3,60)

 

Must See

More in Jupiler Pro League