Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Genk wint Limburgse derby vlot tegen de Kanaries

Genk ontvangt STVV voor de eerste wedstrijd die deze zondag gespeeld zal worden in de Jupiler Pro League. De spelers van John van den Brom weten de weg naar het doel vlot te vinden in de laatste wedstrijden. In de laatste 5 wedstrijden scoorde Genk maar liefst 13 doelpunten. De man die hier een groot aandeel in heeft is Paul Onuachu, de Nigeriaanse spits speelde 2 weken geleden nog in de Afrika Cup of Nations. Ook daar scoorde hij in beide wedstrijden. Deze vorm trok hij door in de wedstrijd tegen OH Leuven, waar hij het derde doelpunt voor Genk scoorde.

Limburgse derby zorgt altijd voor spanning en spektakel

Zondag kunnen we opnieuw een beladen duel verwachten tussen de Limburgse clubs. Al zal de afwezigheid van de supporters zeker een invloed hebben op de wedstrijd. Genk schakelde STVV in februari nog uit in de beker van België na een 1-0 overwinning. Ook in november in de laatste ontmoeting in de competitie nam Genk de bovenhand, ze wonnen 1-2 op het veld van STVV.

In eigen huis heeft Genk het nooit makkelijk tegen STVV

Opvallend is toch dat Genk in een competitiewedstrijd waarin ze thuis speelden tegen STVV niet meer konden winnen sinds mei 2017. De aanval van Genk die dit seizoen uit de driehoek: Onuachu, Bogonda en Ito bestaat is wel ijzersterk. Op Club Brugge na scoorde Genk met 61 doelpunten het meeste in heel de Jupiler Pro League.

Suzuki en Mboyo moeten het verschil maken voor STVV

Sint-Truiden kan vooraan rekenen op het duo Suzuki en Mboyo, die toch goed zijn voor 29 doelpunten in de competitie dit seizoen. Zeker als je weet dat STVV maar 41 doelpunten scoorde dit seizoen. Dat wilt zeggen dat maar liefst 71% van alle doelpunten komen van één van beide spelers. Als STVV het Genk moeilijk wilt maken deze zondag zullen beide spelers van enorm belang zijn.

Sint-Truiden met vertrouwen na 6 op 6

In de laatste 2 speeldagen maakte STVV toch indruk na een 2-1 overwinning tegen KV Mechelen en een 2-4 overwinning tegen Waasland-Beveren. Door deze 6 punten zijn ze zeker van behoud dit seizoen. Dit zal toch voor een bevrijdend gevoel zorgen, waardoor ze zonder stress de laatse 2 duels van de reguliere competitie kunnen aanvatten tegen Genk en Anderlecht.

Genk kan zijn plek in de top 4 veiligstellen

Met nog slechts 2 speeldagen op de kalender is het spannender dan ooit voor de plekken in PO1. Bij een overwinning tegen STVV kan Genk zijn belangrijkste doelstelling van het seizoen al afvinken, het halen van PO1. Dit was dit jaar ongetwijfeld iets wat voor meer twijfel en spanning zorgde dan andere seizoenen, omdat er dit seizoen slechts 4 plekken zijn.

Beide ploegen op volledige sterkte

Er worden geen belangrijke afwezigen verwacht in de Limburgse derby. Alleen centrale verdediger van STVV, Maximiliano Caufriez is out met een teenblessure. Dit wilt zeggen dat beide teams geen excuses hebben, ze moeten allebei vol voor een overwinning gaan in de derby die voor Limburgenaren zo van belang is.

Wat zijn de interessante weddenschappen?

Ook volgens betFIRST is Genk de favoriet in dit duel, betFIRST geeft Genk 60% kans op een overwinning, een gelijkspel krijgt 22% kans en een overwinning van Sint-Truiden krijgt 18% kans. Beide ploegen vonden de weg naar het doel in hun laatste wedstrijd enorm vlot. Toch krijg je een opvallend mooie notering bij een doelpunt van beide teams, je krijgt 1.68 keer je inzet bij betFIRST.

Genk heeft er nog belang bij om zoveel mogelijk punten te pakken met het oog op PO1. Met de ijzersterke voorhoede verwachten we dan ook dat Genk vlot zal kunnen winnen van de Kanaries. Als Genk met 1 doelpunt verschil wint dan krijg je je inzet terug, maar winnen ze met 2 of meer doelpunten verschil? Dan krijg je 1.97 keer je inzet bij betFIRST.

In de laatste 4 wedstrijden van Genk vielen er steeds enorm veel corners. Zeker in de eerste helft. Vallen er in de eerste helft 5 of meer corners? Dan krijg je 1.90 keer je inzet bij betFIRST.

Must See

More in Jupiler Pro League