Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Een duel met het mes op de keel

AA Gent

In de vooravond van zondag 4 april staat de kraker tussen Standard en Gent op het programma. Het wordt een duel met het mes tussen de tanden. Beide ploegen moeten haast winnen om hun waterkans op Play-Off 1 te behouden.

Onderlinge duels

De onderlinge duels spreken duidelijk in het voordeel van Gent. In de laatste 4 wedstrijden trokken de Buffalo’s steeds aan het langste eind. Bij die duels was er regelmatig een hoofdrol weggelegd voor David. Maar deze jonge aanvaller is nu natuurlijk actief bij Lille in de Ligue 1. Gent zal dus op jongens zoals Yaremchuk, Depoitre en Castro-Montes moeten rekenen om de geschiedenis verder te zetten.

Standard

De Rouches presteren dit seizoen zeer wisselvallig, dit gaat dan ook gepaard met maar een 12e plaats in de Juplier Pro League. Phillipe Montanier begon het seizoen uitstekend als trainer, maar desondanks zijn sterke start werd hij al na 6 maanden al aan de deur gezet. Zijn opvolger Mbaye Leye begon vervolgens ook uitstekend maar al snel kende hij een terugval. In de laatste 4 wedstrijden van de Rouches behaalde hij slechts één punt.

Het goede nieuws is dat ze nog steeds een kleine kans op een plaats in Play-Off 1 hebben. Als ze die kans willen behouden dan is een thuiszege tegen Gent van cruciaal belang. Hun vorige wedstrijd tegen Genk was alvast een stap in de goede richting. Ze toonden verzorgd voetbal met een ‘pass accuracy’ van 82%. Ze dwongen een gelijkspel af wat zelfs nog kon resulteren in een overwinning voor Standard. Helaas besliste in de laatste minuten de paal daar anders over op het schot van Amallah.

In de Croky Cup doen ze het een stuk beter. Ze wisten Club Brugge, die er dit jaar met kop en schouders bovenuit steken, uit de beker te gooien. Na Club Brugge konden ze ook Eupen uitschakelen die een stuk minder kwaliteiten hebben dan Standard. Nu mogen de Rouches zich gaan klaarstomen voor die spannende finale die hen te wachten staat op 25 april tegen Genk in het Koning Boudewijnstadion.

Standard zal extra kwetsbaar zijn aangezien ze niet op Konstantinos Laifis kunnen rekenen in de levensbelangrijke topper. De verdediger was dit seizoen met 23 voorlopig gespeelde wedstrijden een belangrijke vaste waarde bij de Luikenaars. Ook voor Zinho Vanheusden komt deze wedstrijd nog te vroeg. Hij wordt fit verwacht voor de start van de Play-Offs. Buiten Laifis en Vanheusden kan Standard rekenen op een volledig fitte selectie.

Denk jij dat Standard de volle buit pakt tegen de Gentenaren? Deze sportweddenschap levert je 2,80 keer je inzet op!

Gent

Net zoals Standard beleven de Buffalo’s een teleurstellend seizoen. In augustus stelden de Buffalo’s zich nog titelkandidaat onder de voormalige trainer Jess Thorup, die ondertussen ontslagen is. Desondanks de hoge verwachtingen staat Gent maar op de 9e plaats.

Mede door de komst van Hein Vanhaezebrouck kan Gent zich mathematisch nog plaatsen voor Play- off 1. Onder zijn bewind haalde La Gantoise voorlopig 30 punten uit 17 wedstrijden, wat niet slecht is maar toch veel beter moet voor een voetbalclub als Gent. De Buffalo’s staan momenteel op 9 punten van Play-off 1, puntenverlies op Sclessin kunnen ze zich niet veroorloven.

Gent speelde in de interlandperiode 2 oefenwedstrijden. In die wedstrijden werden knappe resultaten geboekt. Zo wonnen ze 1-4 in KV Oostende, die momenteel 5e staat in de Jupiler Pro League en speelden ze 0-0 in eigen huis tegen RSC Anderlecht. Verrassen ze nu ook op Sclessin?

Hein Vanhaezebrouck kan op zijn volledige selectie rekenen in deze levensbelangrijke topper. Tevens vermeldde Vanhaezebrouck hoe belangrijk hij deze wedstrijd vindt. De trainer van de Oost-Vlamingen benadrukte dat zij nog maar één iets hebben om voor te strijden en dat Standard nog altijd op beide fronten strijdt. Hij ziet dit als een voordeel.

Denk jij dat Gent de volle buit pakt tegen de ploeg van Mbaye Leye? Deze sportweddenschap levert je 2,80 keer je inzet op.

Sportweddenschappen

Beide ploegen zullen wellicht volop voor de overwinning gaan. De odds liggen enorm dicht bij elkaar. Dit wordt dus ook geen makkelijke opgave voor beide ploegen volgens bookmaker betFIRST!

Een gelijkspel is haast ondenkbaar. Zeker als je weet dat zowel Gent als Standard enorm aanvallend voetbal op de grasmat brengen. Maar zal het aanvallende voetbal voldoende zijn om ook effectief tot doelpunten te komen? Als je denkt dat beide teams hier een goaltje zullen meepikken dan biedt BetFIRST odds van 1,76! Een gokje waard?

Aangezien Gent en Standard beide stevige fysieke ploegen zijn worden er veel duels verwacht. Nicolas Laforge is ook niet vies van kaarten trekken. Hij trok alreeds 99 kaarten in 20 wedstrijden. Daarmee behaalt hij een gemiddelde van 4,95 kaarten per wedstrijd. In de vorige ontmoeting tussen deze ploegen vielen er slechts 2 gele kaarten. Een zeer laag aantal want in de 4 ontmoetingen voor deze wedstrijd vielen er telkens meer dan 4,5 kaarten.

Must See

More in Jupiler Pro League