Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Verliezen en het is over en out voor Anderlecht

Wie had kunnen voorspellen dat Anderlecht na twaalf speeldagen een van zijn laatste kansen zou uitspelen om zich in het spoor van de top zes te nestelen? Wellicht niemand. Maar het is wel de harde realiteit. Verliezen van Gent, dat nog geen enkele van zijn negen Europese en Belgische uitduels kon winnen, en het is over en out voor Anderlecht.

In Eupen speelde Anderlecht 75 minuten lang met twee brekers op het middenveld, maar in de eigen Lotto Park kan Frank Vercauteren het niet maken om met dezelfde verdedigende instelling aan de wedstrijd beginnen. Door de afwezigheid van Nacer Chadli en Nasri, goed voor zeven van de twaalf doelpunten, zullen andere jongens de rol van goalgetter moeten overnemen. Maar Michel Vlap, Yari Verschaeren en Kemar Roofe hebben de voorbije maanden vooral bewezen dat ze hun zenuwen niet onder controle hebben wanneer ze voor doel verschijnen.

Tot het seizoen 2016-2017 stond het treffen tussen Anderlecht en Gent garant voor doelpunten. Maar in de laatste tien onderlinge duels vielen er amper tien doelpunten. In slechts een van die tien wedstrijden wisten beide teams te scoren.

Totaal aantal doelpunten: under 2.5 @ 2.15
Asian handicap: Gent 0@ 1.60
Meer dan 9 hoekschoppen @ 1.74

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League