Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Gents trio David-Depoitre-Yaremchuk kan grens van 20 goals overschrijden

KAA Gent's Jonathan David

Gent kwam donderdag met de schrik vrij op Anderlecht en zal op eigen veld zoals zo vaak dit seizoen een andere gedaante aannemen. Het blijft een raadsel waarom dit Gent buitenshuis nog niet heeft kunnen winnen en in de Ghelamco Arena iedereen te kijk zet. Als Vadis Odjidja en co de turbo aanzetten, zijn er slechts een handvol ploegen die kunnen volgen.

De Buffalo’s wonnen hun zes thuismatchen en lieten daarin een doelsaldo van 18-3 noteren. Dertien van de achttien doelpunten werden gescoord door het onnavolgbare aanvalstrio Jonathan David-Laurent Depoitre-Roman Yaremchuk. Ter vergelijking: op verplaatsing scoorde hetzelfde drietal slechts vijf goals.

Bij Standard heeft Mehdi Carcela de goede vorm te pakken. Maar als we de statistieken mogen geloven, wordt het opnieuw niets voor Carcela tegen Gent. Van de vijftien duels tegen Gent won de Marokkaanse Spanjaard er acht en verloor er zeven. En zijn drie goals tegen Gent dateren allemaal van het seizoen 2010-2011. Carcela weet dus wat zijn trainer Michel Preud’homme zondag van hem verwacht.

Must See

More in Jupiler Pro League