Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Union-Club Brugge: legt Union na Anderlecht ook Club Brugge over de knie?

Ook komend weekend staat er opnieuw een topaffiche op het programma voor Union, want landskampioen Club Brugge komt langs. Meer bij betFIRST!

Van 1973. Zolang was het geleden dat we traditieclub Union Saint-Gilloise nog eens in de hoogste afdeling van Belgisch voetbal aan het werk zagen. Maar hun terugkeer ging vorig weekend allerminst onopgemerkt voorbij: de Brusselaars pakten in de derby de scalp van die andere Brusselse traditieclub, Anderlecht.

Ook komend weekend staat er opnieuw een topaffiche op het programma voor Union, want landskampioen Club Brugge komt langs. Waar moet je pre-live of live op wedden bij betFIRST? Dat lees je hieronder!

Stevige aanvalslinies

Union toonde vorig weekend in het Lotto Park meteen waarom ze vorig seizoen met sprekend gemak kampioen werden in de tweede klasse: hun levensgevaarlijk spitsenduo Undav-Vanzeir. Samen waren beide heren vorig seizoen goed voor maar liefst 39 doelpunten. Ook de paars-witte defensie kon hun machine niet stoppen: Undav scoorde twee keer, onder andere na een assist van Vanzeir.

Maar ook landskampioen Club Brugge vond vorig seizoen vlot de weg naar het net… Slechts vijf keer slaagde een tegenstander er in de reguliere competitie in om een clean sheet te houden tegen blauw-zwart.

Beide teams scoren (notering van 1.68)

 

Ongeslagen in eigen huis

Union heeft een zéér fanatieke aanhang, die voor het eerst opnieuw mag afzakken naar het Dudenpark. Aan motivatie zal het de mannen van Felice Mazzu dus niet ontbreken. Maar zelfs zonder fans doet Union het bijzonder goed in eigen huis: de Brusselaars verloren al niet meer sinds januari 2020 en zijn momenteel vijftien wedstrijden op rij ongeslagen.

Daarbij komt dat Club Brugge al maanden kampt met een vormcrisis(je). Ook tegen Eupen liep het helemaal niet gesmeerd en misten de Bruggelingen aanvallende slagkracht. Van de laatste zeven uitwedstrijden won Club er vorig seizoen overigens maar twee. Wordt Union ook zo’n moeilijk te omzeilen klip?

Union verliest niet van Club Brugge (notering van 2.30)

Must See

More in Jupiler Pro League