Verbind je met ons

HomeChampions League

Uitgerust Ajax in het voordeel tegen uitgebluste Spurs

Terwijl Tottenham afgelopen weekend zijn ticket voor de poulefase van de Champions League verdedigde, genoot Ajax van een vrij weekend. Het is het soort kunstgreep dat regelmatig gebruikt wordt door nationale voetbalbonden wanneer het ‘algemeen belang’ op het spel staat.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino deed het manoeuvre af als een privilege en beseft wellicht dat er weinig te beginnen valt tegen een volledig uitgerust Ajax. Vooral omdat de Spurs fel verzwakt aan de aftrap komen. Ontbreken vanavond op het appel: Heung-min Son en Harry Kane, samen goed voor 44 treffers. Opvallend genoeg scoorde Tottenham al zijn doelpunten in eigen huis – negen stuks in totaal – in de tweede helft.

De kracht van dit Ajax ligt ontegensprekelijk vooraan: in alle competities samen zit het aan 160 doelpunten en ze hebben in tien opeenvolgende Champions League-matchen minstens een keer gescoord. Niet verwonderlijk met een Dušan Tadić die vanuit alle hoeken zijn kans waagt. Bovendien zijn de giant killers van Europa al negen matchen op rij ongeslagen buitenshuis. Een straffe reeks aangezien het onder andere Dinamo Kiev, AEK Athene, Benfica, Bayern München, Real Madrid en Juventus bezocht.

Dubbele kans X2 @ 1.58
Dusan Tadic totaal aantal schoten op doel – over 0.5 @ 1.60

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League