Verbind je met ons

HomeVoetbal

Gent en KV Mechelen hebben opkikkertje nodig

Voor Gent en KV Mechelen is het woensdag D-day op de Heizel. De twee ploegen kunnen om uiteenlopende redenen een opkikkertje gebruiken. Bij Gent hebben ze een prijs nodig om het pijnlijke parcours in play-off 1 te verzachten en KV Mechelen wil zijn hondstrouwe aanhang iets tastbaars geven om alle extra-sportieve ellende van de voorbije maanden te compenseren. Hoewel er veel op het spel staat, is het haast uitgesloten dat de match uitdraait op een tactisch steekspel.

In Gent houdt wellicht niemand rekening met een nederlaag. En in meer dan een opzicht is het favoriet om de vierde beker in zijn geschiedenis te winnen. Jess Thorup heeft van Gent een leuk voetballend geheel gemaakt en ondanks een 1 op 18 in de play-offs werd het enkel op Club Brugge (3-0) helemaal zoek gespeeld. Op Anderlecht speelde Gent een non-match (0-0), voor het overige werd er vier keer met slechts een doelpunt verschil verloren. Met hun vernuft moeten Sorloth, David en Odjidja, de absolute draaischijf van Gent, gemakkelijk in staat zijn om de kampioen uit 1B te vloeren. Met de beker op zak zullen de Gentenaars met een flinke boost de resterende vier duels kunnen aanvatten. Te beginnen met de Slag om Vlaanderen van komende zondag.

Bij KV Mechelen hebben ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de clash met Gent. In theorie is dat een niet te onwaarschijnlijk voordeel, maar de laatste officiële wedstrijd van Malinwa dateert intussen al van de finale in 1B tegen Beerschot Wilrijk op 16 maart. De Mechelaars zijn anderhalve maand verstoken gebleven van competitievoetbal en dat zal zeker een impact hebben op de dynamiek van de ploeg. In aanloop naar de finale werd er twee keer gespard tegen een lusteloos Lokeren en een oefenmatch ingelast tegen derdeklasser Thes Sport. Het is dus de vraag hoe Wouter Vrancken erin geslaagd is om de spelers zes weken aan een stuk te prikkelen. Maar als er één club in België is die elke tegenslag in een vingerknip kan omzetten in iets positiefs dan is het KV Mechelen.

Beide teams scoren @ 1.80

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal