Verbind je met ons

HomeEuropa League

Standard moet winnen van Bayern-killer om kans te maken op Europese overwintering

Eintracht Frankfurt - Europa League

Het is erop of eronder voor Standard tegen Bayern-killer Eintracht Frankfurt. Bij een nederlaag mogen de Rouches een kruis maken over een Europese overwintering en zijn de twee resterende duels tegen Arsenal en Vitória Guimarães van geen tel meer. Met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen in het vooruitzicht mag Michel Preud’homme het zich veroorloven om met zijn sterkste team aan te treden, iets wat in de voorgaande drie Europese duels niet het geval was.

Standard heeft trouwens geen excuus: in de Europa League werd er thuis vier keer op rij gewonnen en de Luikenaars zijn intussen negen opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. De laatste trainer van Standard die op Sclessin een Europa League-duel verloor was Ivan Vukomanovic in het seizoen 2014-2015. Kan Standard die reeks voortzetten tegen een Frankfurt dat in alle competities dit seizoen al 42 keer scoorde en liefst zeventien verschillende doelpuntenmakers in de rangen heeft? Gonçalo Paciência is met negen stuks de man die in de gaten gehouden moet worden, maar zijn laatste Europese doelpunt dateert al van 8 augustus tegen FC Vaduz.

Bij Gent zullen ze wellicht op twee gedachten hinken. Met een punt blijven ze minstens op de tweede plaats zitten, maar bij winst nemen ze de koppositie over van Wolfsburg. Gezien het brokkenparcours dat Gent op verplaatsing reed dit seizoen zal Jess Thorup al lang blij zijn met een draw. De mannen die het moeten doen zijn de usual suspects Laurent Depoitre, Jonathan David en Roman Yaremchuk, die niet toevallig alle Gentse doelpunten maakten in de groepsfase.

Standard vs Frankfurt: Dubbele kans 1X @ 1.83
Standard vs Frankfurt: Meer dan 9 hoekschoppen @ 1.60
Wolfsburg vs Gent: Wolfsburg wint @ 1.76
Wolfsburg vs Gent: Dubbele kans 1X & over 2.5 goals in de wedstrijd @ 1.83

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Europa League