Verbind je met ons

HomeWielrennen

Slaat topfavoriet Thomas een eerste slag in tijdrit van vrijdag?

Tour de France 2019 - Geraint Thomas

Na tien competitiedagen in de Tour de France kunnen er al enkele voorzichtige conclusies getrokken worden: de mannen van Team Ineos hebben alles onder controle en topfavoriet Geraint Thomas is de helft van zijn belagers al kwijt.

De top tien onderging na de rit van Saint-Flour naar Albi, een van de meest sensationele etappes van de laatste jaren, een ware facelift. Liefst vijf renners moesten hun plaats in de top tien afgeven. Achteraf waren het vooral Pinot (1minuut en 40 seconden verlies) en George Bennett (9 minuten verlies) die de schade mochten opmeten.

In de tijdrit van morgen in Pau kan Geraint Thomas al een eerste grote slag slaan en leider Julian Alaphilippe van zijn troon stoten. Al kan niemand op dit moment inschatten hoe sterk de 27-jarige Alaphilippe daadwerkelijk is. Van zodra het probleem Alaphilippe van de baan is, kan Thomas ook de interne strijd met Colombiaanse ploeg maat Egan Bernal aangaan.

Met vier ritzeges is het Nederlandse Jumbo-Visma van Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Wout Van Aert dé Tourploeg van het moment. Maar de Tour wordt vooral gekleurd door de Belgische renners. Dylan Teuns : winnaar van de etappe Mulhouse – La Planche des Belles Filles. Thomas De Gendt: winnaar van de rit Macon – Saint-Etienne. Wout Van Aert: winnaar van de rit Saint-Flour-Albi. En Tim Wellens: leider in het bergklassement. Het is eigenlijk alleen wachten op de dag dat Greg Van Avermaet ontploft en ook zijn ritzege meepikt. Na vier toptienplaatsen verdient de 34-jarige renner van CCC om de hoofdvogel af te schieten.

Must See

More in Wielrennen