Verbind je met ons

HomeWielrennen

Alaphillipe tegen de rest in laatste Tourweek

Wie pakt Julian Alaphillippe het geel af? Dat was de teneur in het peloton en in de Tourkaravaan na Alaphillippes krachttoer in de tijdrit en op de Tourmalet. Na gisteren zijn Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot, Egan Bernal en Emanuel Buchmann gerustgesteld: de Franse renner van Deceunink – Quick-Step is toch niet onklopbaar.

Na tien opeenvolgende dagen in het geel, inclusief twee rustdagen, zal de druk bij de verrassende leider nog meer toenemen. Vooral Thomas, die ondanks een mindere dag gisteren 27 seconden inliep, zal gezien de kleine inzinking van Alaphillippe met vernieuwde energie aan de laatste competitieweek beginnen. De spanning is zowaar nog groter voor wie een stek in de top drie ambieert: op zes dagen van de aankomst op de Champs-Élysées is het verschil tussen de 2e en de 6e in het klassement amper 39 seconden.

Aan Belgische zijde had Tim Wellens, leider in het bergklassement, zondag een complete off-day. Gelukkig voor hem kon eerste achtervolger Pinot slechts 8 punten goedmaakte. Dinsdag moet het peloton enkel de Côte de Saint-Jean-du-Pin beklimmen, een bergje van 4e categorie, en dat betekent dat Wellens minstens tot woensdag de bolletjestrui mag aanhouden.

Must See

More in Wielrennen