Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Slaat de doelpuntenmachine van Club Brugge alweer aan in Beerschot?

Union-Club Brugge

De international break zit er eindelijk op en dus kunnen we ons komend weekend opnieuw verheugen op de vaderlandse competitie. Want het slotakkoord breekt meer dan ooit aan.

Met nog twee speeldagen in de reguliere competitie voor de boeg proberen alle ploegen nog zoveel mogelijk punten mee te graaien.

En dat is bij Club Brugge niet anders: zij mogen een bezoekje brengen aan Het Kiel, waar Beerschot hen ontvangt.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze partij vind je hieronder.

Vlotscorende Bruggelingen.

Waar de resultaten in het begin van het Alfred Schreuder-tijdperk eerder wisselvallig waren bij Club Brugge, lijken ze de laatste weken helemaal onder stoom.

Blauw-zwart pakte een knappe 18 op 18 en verloor sinds 27 januari nog maar één keer punten in de Jupiler Pro League.

Deze reeks hebben ze grotendeels te danken aan het feit dat de doelpuntenmachine opnieuw is aan geslagen.

In de recentste zes JPL-wedstrijden scoorden de Bruggelingen maar liefst twintig keer. Goed voor een gemiddelde van 3,33 goals per match.

In de afgelopen vijf competitiematchen slaagden ze er telkens in om minstens drie keer te prikken. Is degradant Beerschot het volgende slachtoffer? Vorig seizoen werd het alvast 0-3.

Club Brugge scoort minstens 3 keer (notering van 2.10)

 

Lekke defensie.

Waar de verdediging van Club Brugge vorig seizoen nog een versterkte burcht was, lijkt dat dit seizoen veel en veel minder het geval.

Het vertrek van Odilon Kossounou liet zich voelen en blijkt ook uit de cijfers: Club slikte al 36 competitiegoals en doet daarmee slechter dan Union, Gent en Anderlecht.

Ter vergelijking: vorig seizoen moest blauw-zwart amper 26 doelpunten toestaan in de reguliere competitie. Ook de mindere vorm van Simon Mignolet speelt daar in mee.

Ondanks de stevige reeks overwinningen blijft de nul houden heel moeilijk. Club verzamelde in de laatste zes wedstrijden amper één clean sheet.

De kans zit er dus in dat beide ploegen gaan scoren, want Beerschot kon een doelpunt maken in vier van de afgelopen vijf thuismatchen.

Beide teams scoren (notering van 2.00)

 

Must See

More in Jupiler Pro League