Verbind je met ons

HomeChampions League

Simeone zal afweergeschut gebruiken om aanvalstrio te neutraliseren

Atlético Madrid trainer Diego Simeone is gesturing during an UEFA Champions League game

Het was even schrikken voor Liverpool toen het in een tijdspanne van twee weken drie keer het onderspit moest delven. Er werd verloren in de Champions League (1-0 tegen Atlético), in de Premier League (3-0 bij Watford) en in de FA Cup (2-0 bij Chelsea).

Los van de nederlagen was het opmerkelijk dat de kanonnen van het fabelachtige trio Sadio Mané-Roberto Firmino-Mohamed Salah drie keer zweeg. Vanavond mogen ze nog eens alle drie hun duivels ontbinden in de Champions League. Zoals op die 17e april in Porto (1-4) toen ze onder elkaar drie van de vier doelpunten verdeelden. Dat was de laatste keer dat de drie musketiers in dezelfde match scoorden…

Tricky uitgangspositie

Op zich is een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd van een Europees duel al een tricky uitslag, maar als de tegenstander Atlético Madrid heet dan is het haast een niet te omzeilen klip. In 30 van de 38 gevallen waarin Los Colchoneros de heenmatch wonnen, gingen ze ook effectief een ronde verder. Diego Simeone heeft bovendien al zijn luchtafweergeschut klaarliggen mocht de eerste verdedigingslinie gebroken worden.

Blitzstart?

Jürgen Klopp zal wellicht gokken op een blitzstart zoals in de laatste vier duels in de Champions League. Toen openden zijn manschappen telkens de score in het openingskwartier.

De tips van betFIRST

Beide teams scoren @ 2.05
Kwalificatie: Atlético Madrid @ 1.85

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League