Verbind je met ons

HomeChampions League

Parijse sterren moeten achter gesloten deuren schitteren

Paris Saint-Germain's Kylian Mbappé celebrates after scoring a second half hattrick against Club Brugge in the UEFA Champions League

PSG zal net als Valencia gisteren niet op zijn fanatieke aanhang kunnen rekenen om de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen. Kunnen publieksspelers Neymar, Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Mauro Icardi boven zichzelf uitstijgen in een kil Parc des Princes?

Het zal nodig zijn want PSG heeft de laatste jaren een patent op vroege exits. In 2017 (Barcelona), 2018 (Real Madrid) en 2019 (Manchester United) werden de Parijzenaars telkens uitgeschakeld in de eerste fase van de knock-outronde.

Doelpuntenfestival?

Aan doelpunten zal het niet ontbreken vanavond. PSG scoorde thuis gemiddeld 3,28 doelpunten per match en Borussia Dortmund zit in totaal aan een gemiddelde van 3,1 per match. Toch verwachten wij er niet meer dan 3 vanavond.

Iets meer dan vijftig procent van de doelpunten van BVB werd na de 65e minuut gescoord. De heenmatch in Dortmund was daar een perfecte illustratie van: Erling Haaland scoorde toen in minuut 69 en 77.

Haaland > Mbappé

Met tien goals in de Champions League, één minder dan topschutter Robert Lewandowski, doet het Noorse fenomeen nu al veel beter dan Mbappé. Met Monaco scoorde de Franse spits slechts zes keer in negen duels in zijn debuutseizoen op het kampioenenbal in de campagne 2016 – 2017.

De tips van betFIRST

Minder dan 3.5 doelpunten in de wedstrijd @ 1.95
Kylian Mbappé (PSG) scoort @ 2.05

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League