Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Gekke Antwerpenaren en Saudische prins moeten Beerschot eindelijk naar 1A stuwen

Beerschot goalkeeper Mike Vanhamel in possession during a Proximus League game

Derde keer goede keer voor Beerschot? Na de verloren finales tegen Cercle Brugge (2018) en KV Mechelen (2019) smachten de mannen van het Kiel nu echt naar 1A.

Voor de gelegenheid zakt zelfs Abdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die mede-eigenaar is van de club, af naar Antwerpen. Om maar te zeggen hoe belangrijk de finale is voor het stamnummer 13.

Tactisch steekspel?

Profiteert Beerschot deze keer wel van het feit dat het de finalewedstrijden in eigen huis mag aanvatten? De afgelopen twee seizoenen draaiden de heenwedstrijden uit op wat tactisch gedraal en dat was vooral in het voordeel van de bezoekende ploeg. De Mannekes moeten dus proberen om minstens met een 2-0 voorsprong af te reizen naar Leuven.

Een tegendoelpunt zou dodelijk kunnen zijn en in dat opzicht moeten de Antwerpenaars middenvelder Mathieu Martens in het oog houden. De 24-jarige box-to-box scoorde acht doelpunten, waarvan twee stuks tegen Beerschot in de eerste fase van de competitie.

In evenwicht

De statistieken geven alvast aan dat Beerschot en OH Leuven perfect aan elkaar gewaagd zijn. Ze ontmoetten elkaar vier keer dit seizoen en de bordjes hangen zelfs perfect in evenwicht. Ze wonnen elk twee wedstrijden en het doelsaldo bedraagt 6-6.

De tips van betFIRST

Beide teams scoren @ 1.64
Meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd @ 1.86

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League