Verbind je met ons

HomeSerie A

Vier lads van Inter moeten titelrace spannend houden

Romelu Lukaku & Cristiano Ronaldo playing the big Serie A game between Internazionale and Juventus

Het was de match waar heel voetbalminnend Italië al weken naar uitkeek. Maar door het oprukkende coronavirus in Noord-Italië wordt de topper tussen Juventus en Inter achter gesloten deuren gespeeld. Met een week je vertraging zal het Allianz Stadium een desolate indruk geven.

Wordt het zonder 41.000 opgefokte tifosi dus een Derby d’Italia light? Het zal alleszins vreemd aandoen. Maar het is uitgesloten mochten de spelers van Juventus medelijden tonen nu ze hun rivaal helemaal kunnen terugslaan in de titelrace. Met een match meer gespeeld kan Juve zijn voorsprong uitdiepen tot negen punten en dan zit een comeback van Inter er helaas niet meer in.

Oninneembare burcht

De topper tussen Juventus en Inter is ook de match tussen de beste thuisploeg en de beste uitploeg van de Serie A. In eigen huis liet de Oude Dame amper twee punten liggen. Sinds de eerste competitiematch in het Allianz Stadium op 11 september 2011 verloor het maar drie keer. Juventus voetbalt dus in een quasi oninneembare burcht.

Voor Inter is de verplaatsing naar Juventus zelfs uitgegroeid tot een mission impossible. Sinds 2010 wisten de Nerazzurri slechts een keer de volle buit te pakken bij hun Turijnse erfvijand (1-3) en die zege dateert al van 3 november 2012. Met de duels in het Giussepe Meazza erbij komen we slechts aan vijf overwinningen in 23 matchen voor Inter.

De Engelse connectie

Romelu Lukaku, Christian Eriksen, Ashley Young, en Victor Moses, de vier lads die de voorbije jaren de Premier League onveilig maakten, weten wat hen te doen staat. Kansen zullen er sowieso komen voor Inter want Juventus incasseerde dit seizoen in zeven van zijn twaalf thuismatchen minstens een doelpunt.

De tips van betFIRST

Juventus wint @ 2.35
Minder 2.5 goals in de wedstrijd @ 1.76

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Serie A