Verbind je met ons

HomeVoetbal

Rode Duivels ontlopen groep des doods

Belgium's head coach Roberto Martinez winking at the press during a Euro 2020 Qualifying game

Een prijzenpot van 81,5 miljoen euro, 162 wedstrijden, 55 deelnemers, 14 groepen en 1 winnaar. Dat is in een notendop de tweede editie van de UEFA Nations League.

De Rode Duivels hebben iets goed te maken na het debacle van twee jaar geleden in de knock-outronde tegen Zwitserland (5-2) en kregen met Engeland, Denemarken en IJsland een haalbare groep voorgeschoteld. De Belgen hebben wel een negatieve track record tegen zowel Engeland (4 zeges, 5 draws, 15 nederlagen) en Denemarken (4 zeges, 3 draws, 6 nederlagen). Maar in principe is België te sterk voor zijn drie tegenstanders.

België vs Engeland

Zelfs Engeland, dat zich op zijn dooie gemak wist te plaatsen voor het EK 2020, mag geen probleem vormen voor Romelu Lukaku en co. Het offensieve compartiment van The Three Lions, met jongens als Raheem Sterling, Harry Kane, Marcus Rashford en Jadon Sancho, oogt indrukwekkend maar het middenveld en de verdediging wordt bevolkt door spelers die de middelmaat niet overschrijden.

Voor België wordt het trouwens tijd dat het wint op het heilige gras van Wembley. Zeven keer mochten de Belgen opdraven in het tweede grootste stadion in Europa en op een draw na gingen alle duels verloren.

Laatste keer CR7?

Titelhouder Portugal (7e op FIFA-ranking) werd samen met wereldkampioen Frankrijk (2e op FIFA-ranking), WK-finalist Kroatië (6e op FIFA-ranking) en Zweden (17e op FIFA-ranking) ingedeeld in de groep des doods. Kunnen de Portugezen onder aanvoering van de 35-jarige Cristiano Ronaldo, die wellicht voor het laatst te zien zal zijn in de UEFA Nations League, hun titel verlengen?

Afspraak op 6 juni 2021 in het land van een van de vier halve finalisten in de play-offs van divisie A.

 

Must See

More in Voetbal