Verbind je met ons

HomeEuropa League

David tegen Roma

AA Gent's Jonathan David scores another Jupiler League goal against STVV

In Gent brengen ze alles in gereedheid voor een stunt tegen AS Roma. En alle ogen zijn gericht op feestneus Jonathan David.

De man van 25 miljoen euro vond vier keer de weg naar doel en scoorde telkens het openingsdoelpunt of hij bouwde de voorsprong van Gent uit. Maar Gent zal vooral geduldig moeten zijn. Roma hield in vijf van zijn zeven Europa League-duels de nul in de eerste helft en deed hetzelfde in acht van zijn twaalf uitwedstrijden in de Serie A.

Europa of Jupiler League?

Zouden ze bij Club Brugge oprecht aan de kwalificatie denken? Of liggen hun gedachte bij de laatste topper van de reguliere competitie tegen Genk? Door de blessures van Ruud Vormer en Emmanuel Dennis zijn de kansen op kwalificatie voor de 1/8 finales sowieso geslonken. Vooral de afwezigheid van Dennis – wispelturig, onvoorspelbaar en bij momenten ongrijpbaar – is een serieuze aderlating voor Philippe Clement. De Nigeriaan was met vier doelpunten namelijk co-topschutter van Club Brugge in Europa. Hans Vanaken, die ook vier keer scoorde op het internationale podium, zal de hoop van het Brugse volk moeten torsen.

Mason Greenwood

Zal dat genoeg zijn tegen een herboren Manchester United dat dankzij een 7 op 9 en een overwinning bij Chelsea de vierde plaats kan ruiken? Wellicht niet. Manager Ole Gunnar Solskjaer kan weer rekenen op zijn geheime wapen Mason Greenwood. De 18-jarige winger moet de derde plaats in het topschuttersklassement van de Europa League delen met Danel Siani (Dudelange), Umar Sadiq (Partizan Belgrado), Myron Boadu (AZ), Laurent Depoitre (Gent), Paulinho (Braga) en Claudiu Keserü (Ludogorets), maar met 436 speelminuten was hij de op een na meest efficiëntste speler van die bende.

De tips van betFIRST

AA Gent scoort niet in de 1ste helft @ 1.68
Mason Greenwood (Man Utd) scoort @ 2.40

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Europa League