Verbind je met ons

HomeChampions League

Clash tussen Real en City belooft een grote show te worden

Real Madrid's Thibaut Courtois setting the wall in a La Liga game

Eden Hazard en Kevin De Bruyne zouden vanavond voor het eerst tegen over elkaar staan in de Champions League. Door de enkelblessure van Hazard zullen we moeten wachten op een volgende kamp tussen de twee beste Belgische voetballers van het afgelopen decennium.

Zelfs zonder Hazard is de 1/8 finales tussen Real Madrid en Manchester City zonder meer het meest tot de verbeelding sprekende duel in de knock-outfase van de Champions League.

Doelpuntenfestival

In principe moet de clash in Santiago Bernabéu één grote show worden. Vooral omdat beide ploegen zelden aan een wedstrijd beginnen om de nul te houden. Pep Guardiola kan zelfs een straffe statistiek voorleggen: in 215 duels met City was hij slechts acht keer betrokken in een 0-0 gelijkspel.

Bovendien valt er wel altijd iets te beleven wanneer de Citizens in de 1/8 finales van de Champions League staan. In hun laatste zes campagnes werd er maar liefst 44 keer gescoord in twaalf duels. Oftewel een gemiddelde van 3,67 doelpunten per wedstrijd. Het gemiddelde wordt fors omhoog getrokken door de wedstrijden tegen Monaco in 2017 (5-3 en 1-3), tegen Basel in 2018 (1-2 en 4-0) en het doelpuntenfestival tegen Schalke 04 vorig seizoen (7-0 en 3-2).

De kans voor Man City

Real is niet alleen zijn topaankoop Hazard voor een tijdje kwijt, maar het zit ook in een dipje. In de beker werd er thuis verloren van Real Sociedad (3-4) en in de competitie moest het de koppositie afstaan aan Barcelona na een 1 op 6 tegen twee ploegen uit de rechterkolom. Voor City is dit dus het uitgelezen moment om voor het eerst in vijf confrontaties met de Koninklijke aan het langste eind te trekken.

De tips van betFIRST

Meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd @ 1.62
Man City: terugbetaald indien gelijkspel @ 1.70

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League