Verbind je met ons

HomeChampions League

Lewandowski jaagt op derde stek van Raúl

FC-Bayerns-Robert-Lewandowski-scores-another-one-in-the-Bundesliga

Wat zou er van Robert Lewandowski geworden zijn mocht de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull in 2010 zijn transfer naar Blackburn Rovers niet geblokkeerd hebben? Wellicht zat hij nu bij een van de Big Six-clubs in de Premier League. Maar het is niet zeker of Lewandowski zich tot dezelfde killer ontwikkeld zou hebben.

Lewandowski vs Abraham

Met zijn 63 goals in 84 duels op het kampioenenbal is de Pool een van de beste spelers in de geschiedenis van de Champions League die de trofee niet gewonnen heeft. Ronaldo (128 goals) of Messi (114) inhalen, is echter onbegonnen werk. Lewandowski zit Karim Benzema (64 goals) op de hielen en kan binnenkort wellicht Raúl (71 goals) van de derde plaats stoten. Dit seizoen zit hij al aan tien stuks, waaronder acht na rust, en daarmee evenaarde hij zijn record van 2012 – 2013 toen hij tweede werd in de topschuttersstand achter Cristiano Ronaldo.

Chelsea rekent dan weer op Tammy Abraham om voor het eerst sinds het seizoen 2013 – 2014 de eerste ronde met rechtstreekse uitschakeling te overleven. De 22-jarige Abraham is pas aan zijn eerste Europese campagne toe en heeft de smaak al goed te pakken. Hij loodste met het openingsdoelpunt in de heen- en terugwedstrijd tegen Rijsel zijn ploeg telkens naar een zege.

Adelbrieven

De Engelse international kan nog niet genoeg adelbrieven voorleggen om elke verdediger schrik aan te jagen, maar hij kan zich troosten met de gedachte dat Lewandowski op een gelijkaardige leeftijd niet veel verder stond. Lewandowski begon op zijn 22e aan zijn eerste seizoen in de Bundesliga met Borussia Dortmund en had enkel in de Europa League gescoord tegen ploegen van het kaliber Frederikstad, Austria Wien, Grasshoppers Zurich en Karpaty Lviv. We weten intussen hoe het de Poolse goalgetter vergaan is.

De tips van betFIRST

Lewandowski scoort @ 1.59
Beide teams scoren @ 1.54

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League