Verbind je met ons

HomeEuropa League

Europa League light omwille van Corona-crisis

Football supporters protecting themselves against the Corona Virus

Het deelnemersveld in dit stadium van de competitie is wellicht nog nooit zo divers geweest als dit seizoen. Naast clubs uit de traditionele top vijf in Europa zijn deze keer ook Turkije (İstanbul Başakşehir), Oostenrijk (LASK), Zwitserland (Basel), Schotland (Rangers), Denemarken (Kopenhagen), Griekenland (Olympiakos) en Oekraïne (Shakhtar Donetsk) vertegenwoordigd in de 1/8 finales van de Europa League.

Als de traditie van de laatste twintig jaar gerespecteerd wordt dan staat er op 27 mei in het Poolse Gdańsk een Spaanse of Engelse ploeg in de finale van de Europa League. Sinds de finale tussen Galatasaray en Arsenal in 2000 was dat vijf keer niet het geval.

Het is zelfs geleden van het seizoen 2011 – 2012 dat de winnaar van de tweede Europese beker niet uit Engeland of Spanje kwam. Waarom zou het in deze editie anders moeten lopen?

Drie verschillende fronten

Manchester United is één van de topfavorieten van het tornooi, maar heeft het nadeel dat het nog op drie fronten actief is. Het is met Chelsea in een zware strijd verwikkeld voor de vierde plaats in de Premier League en binnen twee weken wacht Norwich City in de kwartfinale van de FA Cup. Zullen de Mancunians genoeg energie overhebben om all the way te gaan in de Europa League? Indien manager Ole Gunnar Solskjær kan blijven roteren met zijn sleutelspelers en youngsters is er niets aan de hand. Zeker niet met een match voor gesloten deuren tegen LASK Linz op het programma!

Geen Inter – Getafe

De andere kanshebber op de eindzege is Inter. Door de nederlaag van afgelopen weekend tegen Juventus mogen de Nerazurri alweer een kruis maken over de Serie A. Voor Antonio Conte, die naar Milaan gehaald om Inter aan de titel te helpen, zou het winnen van de Europa League een troostprijs zijn.

De supporters van de Inter snakken al sinds 2011 naar een trofee dat ze zich zeker tevreden zouden stellen met een zevende Europese beker. Wanneer Inter en eerstvolgende tegenstander Getafe het tegen elkaar zullen opnemen is nog onduidelijk! Want net als Sevilla – AS Roma is de wedstrijd uitgesteld omwille van de Corona-crisis.

De tips van betFIRST

LASK vs Man Utd: Beide teams scoren - nee @ 1.74
Sevilla wint de Europa League @ 8.50

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Europa League