Verbind je met ons

HomeVoetbal

Reus Renard moet goddelijke trio in toom houden

Na de loting stond het al vast: Frankrijk en de VS zouden elkaar ten laatste in de halve finales tegenkomen. Maar het duel tussen het gastland en de titelverdediger voelt eigenlijk aan als een vooruitgeschoven finale.

De VS, eerste op de FIFA-ranking, veegde in de groepsfase de vloer aan met hun drie tegenstanders en lieten een doelsaldo van 18-0 optekenen. Maar tegen Spanje, de eerste echte match met inzet, hadden de Amerikanen twee strafschopdoelpunten nodig van Megan Rapinoe om door te gaan.

Dan was de zege van de Fransen tegen Brazilië iets indrukwekkender. Frankrijk speelt en laat spelen en heeft met Wendie Renard het perfecte slot op de deur. Renard zal wel ogen in de rug moeten hebben om het goddelijke aanvalstrio Carli Lloyd-Megan Rapinoe-Alex Morgan, dat tot dusver 11 van de 20 doelpunten scoorde, het scoren te beletten. De twee ploegen zijn hoe dan ook een garantie op spektakel.

Frankrijk zal kunnen rekenen op een vol Parc des Princes en moet de vloek van de voorbije jaren breken. Op het WK 2015, de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en op de EK’s van 2009, 2013 en 2017 sneuvelden Les Bleueus telkens in de kwartfinales. Een kans als deze om in eigen land de VS te kloppen en geschiedenis te schrijven, zal Frankrijk wellicht niet meer krijgen.

Beide teams scoren @ 1.86
Frankrijk 1X & over 1.5 doelpunten @ 2.05
Totaal aantal doelpunten over 2.5 @ 2.15

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Voetbal