Verbind je met ons

HomeVoetbal

Slaagt Belgisch getint Congo erin om miljoenen Egyptenaren in rouw onder te dompelen?

Congo - Africa Cup of Nations

Congo deed zijn reputatie van underachiever alle eer aan door in zijn eerste duel meteen onderuit te gaan tegen Oeganda (0-2).

Door die nederlaag staan Les Léopards, met Christian Luyindama (ex-Standard), Merveille Bokadi (Standard), Yannick Bolasie (ex-Anderlecht), Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Jonathan Bolingi (Antwerp), Paul-José Mpoku (Standard) en Parfait Madanda (Charleroi) het meest Belgische elftal op deze Afrika Cup, vanavond al met de rug tegen de muur tegen Egypte.

Niet dat Egypte grote sier maakte in zijn openingsduel tegen Zimbabwe. Mohamed Salah was niet op de afspraak en het was uiteindelijk Trezeguet (ex-Anderlecht) die een hele natie bevrijdde met de winning goal net voor rust.

Met de steun van 74.000 gekkerds in het Cairo International Stadium en tientallen miljoenen aan hun televisietoestel gekluisterde Egyptenaren is Congo in principe geen partij voor het team van de Mexicaan Javier Aguirre. Egypte heeft in tegenstelling tot Congo nog recht op een misstap. Congo mag niet meer rekenen, maar ze kunnen sinds dit jaar gelukkig gebruikmaken van een achterpoortje aangezien de vier beste derdes doorgaan naar de knock-outfase.

Winnaar eerste helft: gelijkspel @ 2.15
Egypte wint de wedstrijd @ 1.37

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal