Verbind je met ons

HomeVoetbal

Commedia dell’arte of doelpuntenfestival?

Vrijdagavond viel het doek voor de Belgische beloften op het EK in Italië. Door de 1-0 zege van Frankrijk tegen Kroatië kan België niet meer als beste tweede doorstoten naar de halve finales van het tornooi. De Jonge Duivels spelen straks dus voor de eer tegen gastland Italië. 

Sinds vrijdag mag België ook een kruis maken over een ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.  Aangezien Engeland vrijdag met de billen bloot ging tegen het verrassend sterk Roemenië en ook geen tweede meer kan worden, komt er geen extra ticket vrij voor de Spelen. Jammer maar helaas. En dat hebben de Belgen vooral aan zichzelf te danken. Vooral omdat Aaron Leya Iseka, Dodi Lukebakio, Siebe Schrijvers, Francis Amuzu en Isaac Mbenza een flagrant gebrek aan efficiëntie voor doel etaleerden. Tegen Polen en Spanje puurden de Belgen slechts 3 goals op 28 doelpogingen.

Italië deed zowaar nog slechter: het had 42 pogingen voor zijn 3 doelpunten. Met Moise Kean (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina) en Nicolo Zaniolo (Roma) hebben de Italianen een aanval die België fel in verlegenheid kan brengen. In uiterste nood kan bondscoach Luigi Di Biagio zelfs AC Milan-spits Patrick Cutrone inbrengen. Italië kan nog hoogstens tweede worden in de groep en zal met de steun van de 20.000 tifosi in het Mapei Stadium in Reggio Emilia zijn doelsaldo willen opkrikken. Beide ploegen moeten vol voor de aanval gaan en dat betekent dat er aan beide kanten doelpunten zullen vallen.

Beide teams scoren @ 1.76
Italië wint & beide teams scoren @ 2.50
België: totaal aantal teamgoals over 0.5 @ 1.62

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal